همایش دیابت و خانواده به مناسبت روز جهانی دیابت


همایش دیابت و خانواده به مناسبت روز جهانی دیابت در دانشگاه برگزار می شود

به مناسبت روز جهانی دیابت، همایش های دیابت و خانواده در کاشان و آران و بیدگل به شرح ذیل برگزار می شود:
 
دوشنبه 23 آبان ماه 1390 _ آران و بیدگل، سالن شهید عربیان
 
شنبه 28 آبان ماه 1390 - کاشان، سالن آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه

دانستنی‎های دیابت به بهانه روز جهانی دیابت

دانستنی‎های دیابت به بهانه روز جهانی دیابت

حکیم مهر - سازمان بهداشت جهانی همراه فدراسیون بین‌المللی دیابت از سال 1991، روز 14 نوامبر برابر با 23 آبان ماه هر سال را با نام «روز جهانی دیابت» نامگذاری کرده‌اند تا به این بهانه روزی هم برای بالابردن سطح اطلاعات و آگاهی همه مردم دنیا از این بیماری شایع داشته باشیم و همراه با 160 کشور جهان با بیماران دیابتی هم‌صدا شویم. اگرچه دیابت درمان‌پذیر نیست، اما قابل کنترل است. روز 14 نوامبر در واقع سالروز تولد دکتر فردریک بانتینگ است. او محققی است که با همکاری چارلز بست برای اولین بار در سال 1922 انسولین را برای درمان افزایش قند خون بیماران دیابتی معرفی کرد. سازمان بهداشت جهانی از سال 2009 تا سال 2013 برنامه‌های روز جهانی دیابت را بر 2 اصل آموزش و پیشگیری از دیابت بنا نهاده و این خود نشان‌دهنده میزان اهمیت این دو موضوع است.

با دیابت آشنا شوید

بیماری دیابت به بالابودن مداوم قند خون اطلاق می‌شود که در واقع ناکافی‌بودن میزان انسولین خون این مشکل را ایجاد می‌کند. انسولین هورمونی است که برای سوخت و ساز گلوکز (مهم‌ترین قند ساده) در بدن لازم است. وقتی انسولین به حد کافی در بدن نباشد، قند به مصرف سلول‌های بدن نمی‌رسد و در خون می‌ماند و این زمان است که گفته می‌شود قند خون بالا رفته است. بالابودن میزان قند خون و به عبارت بهتر عدم کنترل این بیماری به سلول‌های شبکیه چشم، بافت کلیه و سلول‌های عصبی و... آسیب می‌رساند و سبب عوارض جبران‌ناپذیری در این اعضاء خواهد شد.

هورمون انسولین به طور طبیعی از غده لوزالمعده یا همان پانکراس ترشح شده و وارد خون می‌شود. در افرادی که به هر دلیلی مانند دلایل ژنتیکی، خود ایمنی و... لوزالمعده انسولین ترشح نمی‌کند یا میزان اندکی انسولین می‌سازد، فرد به دیابت نوع یک مبتلا می‌شود. بدن این افراد نمی‌تواند از قند استفاده کند، بنابراین فرد لاغر شده و برای ادامه زندگی حتما باید انسولین تزریق کند. در مقابل در بیماری دیابت نوع 2 که شایع‌تر هم هست، هورمون انسولین از لوزالمعده ترشح می‌شود، اما میزان آن ناکافی است یا سلول‌های بدن به آن واکنش ندارند. این بیماری معمولا با مصرف دارو‌های کاهنده قند خون و در مواردی نیز انسولین کنترل می‌شود.

آنچه در بسیاری از موارد بیماران دیابتی را دچار عوارض می‌کند، ناآگاهی از میزان قند خون است. این مساله بخصوص در بیماران دیابت نوع 2 که علائم پرسر و صدایی ندارد و بیماری کم‌کم خود را نشان می‌دهد، بیشتر دیده می‌شود. به عبارت دیگر گاهی فرد از بیماری خود اطلاع ندارد و زمانی که بالا بودن قند خون صدماتی را بر اعضایی مانند کلیه، چشم و... وارد می‌کند به مراکز درمانی برای معالجه می‌رود. با توجه به این مساله واجب است که همه علائم دیابت را بشناسند.

دیابت خود را چگونه نشان می‌دهد؟

واقعیت این است که در بسیاری موارد، افرادی که در مراحل اولیه بیماری دیابت هستند، می‌توانند با آگاهی از بیماری خود آن را بخوبی کنترل کنند و جلوی پیشرفت آن را بگیرند. زیرا تشخیص زودرس دیابت می‌تواند از عوارض آن پیشگیری کند، اما این امر جز با آگاهی از علائم اولیه بیماری میسر نمی‌شود. نوشیدن زیاد آب و تشنگی زیاد، افزایش دفعات دفع ادرار (تکرر ادرار)، احساس بی‌حالی و خستگی، خارش و خشکی پوست و بی‌حسی یا احساس مورمور در انتهای دست‌ها و پاها و تارشدن دید ازجمله علائم دیابت هستند که هر فردی با احساس آن حتما باید به پزشک مراجعه کند تا آزمایش‌های تشخیصی برای او تجویز شود. با وجود این باید دانست این علائم در بیماران دیابت نوع 2 آنقدر تدریجی است که گاهی خود فرد هم متوجه آنها نمی‌شود. بنابراین پزشکان توصیه می‌کنند افرادی که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت هستند برای بررسی و معاینه باید به صورت دوره‌ای (حداقل سالی یک بار) به پزشک مراجعه کنند.

چه کسانی در معرض ابتلا هستند

ـ کسانی که سابقه ابتلا به دیابت در خانواده آنها وجود دارد باید بیشتر به فکر پیشگیری از دیابت باشند.

ـ افراد چاق؛ خطر ابتلا به دیابت در افراد چاق زیاد است، زیرا وزن بالا و نیز افزایش بافت چربی، مقاومت به انسولین را بالا می‌برد. این افراد هم می‌توانند با کاهش وزن و اصلاح سبک زندگی و غذا خوردن و البته عادت به انجام ورزش، احتمال خطرابتلا به دیابت را برای خود به صفر برسانند.

ـ افراد مسن؛ سن بالای 40 نیز یکی از عوامل خطر برای ابتلا به دیابت است. به نظر می‌رسد پیری سلول‌های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده دلیلی برای کاهش تولید انسولین باشد.

ـ کسانی که فشار خون دارند؛ بالا بودن فشار خون نیز ریسک ابتلا به دیابت را بالا می‌برد. محققان طی مطالعاتی دریافته‌اند که فشار خون بالا و نیز تری‌گلیسیرید بالا و نیز پایین‌بودن میزان کلسترول خوب از عوامل خطر برای ابتلا به دیابت است. کلسترول خوب یا همان HDL کمتر از 35 و نیز تری گلیسیرید بیشتر از 150 شانس ابتلا به دیابت نوع 2 را تا حد چشمگیری افزایش می‌دهد.

ـ سابقه ابتلا به دیابت بارداری نیز ریسک ابتلا به دیابت را پس از زایمان زیاد می‌کند. حتی فرزندان حاصل از این بارداری‌ها نیز در آینده مستعد ابتلا به دیابت هستند.

ـ سبک زندگی نیز یکی از عوامل تعیین‌کننده در سلامت است و در میان بیماری‌های عصر فناوری، بیماری دیابت نیز با نوع و شیوه غیرفعال و تغذیه افراد نسبت مستقیم دارد.

پیشگیری از دیابت برای همه

اگر چه امروز شمار بیماران دیابتی بسرعت رو به افزایش است، اما از آنجا که این بیماری براحتی قابل پیشگیری است به نظر می‌رسد تنها راه درمان آن همان کنترل و در نهایت پیشگیری از ایجاد آن است. بنا به نظر بزرگان علوم پزشکی، نخستین گام در پیشگیری از این بیماری چیزی جز آموزش افراد جامعه برای داشتن سبک بهتر و سالم‌تر زندگی نیست.

امروز تحرک کم، استفاده زیاد از خودرو و ورزش‌نکردن در زندگی اغلب افراد دیده می‌شود که نتیجه‌ای جز اضافه وزن و چاقی ندارد. تجمع چربی در بدن و در نتیجه آن چاقی بخصوص چاقی‌های شکمی سبب می‌شود مقاومت بدن در برابر انسولین بالا رود و دیابت نوع 2 عارض شود. پیاده‌روی یکی از بهترین ورزش‌ها برای مبارزه با دیابت است. مطالعات نشان داده که ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی تعداد گیرنده‌های انسولین را روی دیواره سلول‌ها افزایش می‌دهد. با افزایش این گیرنده‌ها قند خون وارد سلول شده و به مصرف آن می‌رسد و در نتیجه این قند کاهش می‌یابد.

تحقیقات جدید محققان علوم پزشکی نشان می‌دهد، بیماران دیابتی که عادت به انجام ورزش دارند و رژیم غذایی خود را اصلاح کرده‌اند به مراتب بیشتر از سایر بیماران در کنترل بیماری موفق‌ترند و به مصرف داروهای کمتری نیاز دارند و این موضوع برای بیماران دیابت نوع 2 از اهمیت بیشتری برخوردار است. داشتن برنامه روزانه ورزشی مانند پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری برای مدت نیم ساعت در طول روز به طور مداوم و مرتب در درازمدت تاثیری باورنکردنی در بهبود و کنترل دیابت دارد. افرادی که دارای میزان قند خون در حد مرز هستند یا در مراحل ابتدایی آن قرار دارند قبل از این که برای آنها دارو تجویز شود، می‌توانند از اثرات معجزه‌آسای ورزش در کنار اصلاح الگوی غذایی، دیابت را به کنترل خود درآورند. پرهیز از مصرف غذاهای پرکالری و چرب و نیز مصرف بیشتر سبزیجات و میوه‌ها به کنترل قند خون کمک بسیاری می‌کند.

راه‌های پیشگیری از مشکلات چشمی

دیابت می‌تواند به قسمت‌های مختلف چشم آسیب برساند. شبکیه چشم پرده‌ای است در انتهای چشم که تصویر روی آن نقش می‌بندد و دارای عروق خونی و اعصاب مهم بینایی است.

بالابودن طولانی مدت قند خون و عدم کنترل آن سبب آسیب به عروق خونی این پرده می‌شود و مویرگ‌های آن ناحیه دچار خونریزی شده و خون کافی به این ناحیه نمی‌رسد که در این صورت مشکلات بینایی برای فرد ایجاد می‌شود، اما در بسیاری موارد نیز در مراحل اولیه فرد اشکالی را در بینایی احساس نمی‌کند و هنگامی که این مشکل پیشرفت کند، خود را به طور واضح نشان می‌دهد. از این رو مراجعه به چشم‌پزشک حداقل سالی یک بار برای همه بیماران دیابتی ضروری است.

پزشک با ریختن قطره مخصوص در چشم، مردمک را برای معاینه آماده و سپس ته چشم را معاینه می‌کند، بنابراین اگر مشکل چشمی بر اثر دیابت به وجود بیاید در همان مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود. امروز پزشکان از درمان لیزر برای جلوگیری از خونریزی عروق ته چشم استفاده می‌کنند. علاوه بر آن پزشک از نظر آب مروارید و آب سیاه و عصب بینایی شما را معاینه خواهد کرد.

مراقبت از پاها در افراد دیابتی

آسیبی که بالا بودن قند خون به اعصاب محیطی انتهای اندام‌ها وارد می‌کند، سبب می‌شود یکی از عوارض این بیماری بی‌حسی انتهای اندام‌ها باشد. در این صورت حس درد در این قسمت‌ها کاهش می‌یابد و فرد را در صورت آسیب، کمتر متوجه می‌کند.

از سوی دیگر، آسیب‌های عروقی نیز مویرگ‌های خون‌رسان به این نواحی را تخریب می‌کند و خون‌رسانی به انتهای اندام‌ها دچار اختلال می‌شود. این مساله خصوصا در پاها سبب ایجاد زخم‌هایی می‌شود که نه‌تنها بهبود نمی‌یابند بلکه پیشرفت هم می‌کنند و مستعد عفونت نیز می‌شوند و نتیجه جبران‌ناپذیری را برای فرد به دنبال می‌آورند. فرد بیمار با آگاهی و شناختی که از این عارضه دارد بخوبی باید از پاهایش مراقبت کند. بررسی روزانه پاها از نظر بریدگی و تاول یا قرمزی و تورم و نیز جراحت‌های ناخن بسیار با اهمیت است. زیرا این زخم‌ها ممکن است به علت آسیب‌های عصبی دردی نداشته باشند.

کلیه‌ها هم در خطرند

آسیب‌های عروقی تنها محدود به چشم‌ها، پاها و... نمی‌شوند بلکه اعضای حساسی مانند کلیه هم در این میان آسیب می‌بینند. رسوب گلوکز اضافی در پارانشیم کلیه نیز مزید بر علت است، اما خوشبختانه تشخیص زودرس این عارضه نیز با انجام آزمایش‌های تشخیصی دوره‌ای امکان‌پذیر است و با تجویز داروهایی سیر این عارضه کند خواهد شد.

تغذیه بیماران دیابتی چندان هم پیچیده نیست

شاید بتوان مهم‌ترین دغدغه افراد مبتلا به دیابت را تغذیه آنها دانست. محدود کردن مصرف قند و نشاسته شاید در ابتدا مشکل به نظر برسد ولی با جایگزینی غذاهای مناسب می‌توان تغذیه‌ای متنوع و سالم را برای دیابتی‌ها نیز برنامه‌ریزی کرد. گاهی شنیده می‌شود که فرد مبتلا به دیابت، نباید نان یا برنج مصرف کند و کلا مواد نشاسته‌ای برای دیابت ممنوع است، اما واقعیت آن است که مصرف نشاسته برای همه ضروری است، اما در بیماران دیابتی مواد نشاسته‌ای باید با برنامه مصرف شود، زیرا علاوه بر تامین انرژی،فیبر و ویتامین‌های ضروری را برای بدن تامین می‌کند.

یکی از بهترین راه‌های مصرف مواد نشاسته‌ای آن است که در یک وعده غذایی از یک نوع آن استفاده کرد. استفاده از نان‌های سبوس‌دار مانند سنگگ و نیز نان‌های حاوی غلات مانند نان جو به دلیل داشتن فیبر بیشتر هم به عملکرد بهتر روده‌ها کمک می‌کند و هم ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری را به بدن می‌رساند. مواد نشاسته‌ای به دلیل آن که برای تبدیل‌شدن به قند‌های ساده نیاز به هضم دارند به طور سریع و یکباره جذب خون نشده و آن را سریع بالا نمی‌برند. در مقابل مواد غذایی حاوی قند و شکر مانند نوشابه‌های قندی، مربا، شکلات و شیرینی و کیک معمولا خیلی زود قندشان جذب خون شده و میزان قند خون را بالا می‌برند.

از سوی دیگر، میزان چربی غذاها باید محدود شود تا هم از اضافه وزن و چاقی پیشگیری کند و هم عملکرد انسولین بهبود یابد. در این صورت باید مصرف روغن‌های مایع گیاهی را به جای روغن حیوانی و کره در برنامه غذایی جایگزین کرد. مصرف لبنیات از نوع کم‌چرب یا بدون چربی را نیز حتما در غذای روزانه بگنجانید. گروه مهم غذایی دیگر، سبزیجات و میوه‌ها هستند که باید حتما به طور روزانه و به مقدار کافی در بیماران دیابتی مصرف شود، اما گاهی شیرین بودن میوه‌ها مورد سوال بیماران دیابتی است و آنها را دچار شک می‌کند. واقعیت آن است که مصرف میوه‌هایی مانند انگور بر افزایش قند خون تاثیر خواهد داشت. همچنین میوه‌های خشک مانند انجیر و توت و کشمش به علت غلیظ شدن و از دست دادن آب حاوی قند فراوان هستند و مصرف آنها باید محدود شود.

مصرف میوه‌ها به جای آبمیوه ارجحیت دارد، زیرا علاوه بر مواد معدنی و ویتامین‌های موجود، فیبر بیشتری دارد و به جذب کندتر مواد قندی کمک می‌کند. گنجاندن انواع سالاد سبزیجات در برنامه غذایی نیز مفید است به شرطی که به جای سس‌های چرب از آبلیمو و آبغوره یا ماست استفاده شود.

مصرف گوشت‌های کم‌چرب مانند گوشت سینه مرغ و ماهی به شما برای ساخت و ساز و ترمیم بافت‌های بدن کمک می‌کند، اما باید از مصرف گوشت قرمز چربی‌دار یا گوشت مرغ دارای پوست پرهیز کرد.

عوارض دیابت قابل پیشگیری هستند

قند زیاد در خون باعث آسیب‌رساندن به سلول‌های مختلف بدن می‌شود و عوارضی را پدید می‌آورد. آسیب به سلول‌های شبکیه چشم که منجر به نابینایی می‌شود یا نارسایی‌های کلیه و زخم‌های دیابتی از این دسته هستند. با انجام اقداماتی می‌توان از بروز این عوارض پیشگیری کرد یا آنها را تا جای ممکن به تعویق انداخت و حتی با دیابت زندگی شیرینی را  تجربه کرد.

کنترل منظم قند خون و پایین نگه‌داشتن آن در حد نرمال تا حدود بسیار زیادی از ایجاد عوارض دیابت پیشگیری می‌کند. با اندازه‌گیری قند خون در منزل با دستگاه گلوکوتست، فرد از میزان قند خون خود اطلاع حاصل می‌کند و این باعث می‌شود او به بیماری خود نگرش و بصیرت بهتری پیدا کند و بدن خود و تاثیر غذاها را طبق تجربه دریابد و با مراجعه مستمر به پزشک و انجام آزمایش‌های دوره‌ای قند خون را به کنترل درآورد. فرد دیابتی باید قند خون ناشتای کمتر از 130 و نیز قند 2 ساعت بعد از غذای کمتر از 180 داشته باشد. علاوه بر آن آزمایش دیگری ـ که نشان‌دهنده میزان قند خون در 3 ماهه اخیر است ـ نیز هر 3 ماه یک بار باید انجام شود. این آزمایش HbA1c نام دارد و میزان آن باید کمتر از 7 درصد باشد. در این صورت است که می‌توان گفت این فرد یک دیابتی موفق است، البته به شرطی که چربی و فشار خون نرمالی هم داشته باشد.

براساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت تا سال 2025، تعداد مبتلایان به دیابت در جهان به 333 میلیون نفر می‌رسد. این آمار نشان می‌دهد که دیابت در کشورهای توسعه‌یافته تا 42 درصد و در کشورهای در حال توسعه تا 170 درصد افزایش می‌یابد. مطالعات نشان می‌دهد سبک زندگی در ایجاد بیماری دیابت بیش از سایر عوامل نقش دارد. با افزایش شهرنشینی سبک زندگی به سمت عدم تحرک مناسب، تغذیه نامناسب و مصرف غذاهای آماده پیش رفته است.

 

خبر مرتبط :

 

روز جهانی دیابت و پیشگیری از دیابت

روز جهانی دیابت و پیشگیری از دیابت


14 نوامبربا همکاری بنیاد بین‌المللی (IDF)  و سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری چنین روزی افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان این پدیده روزافزون است.

   مجمع عمومی سازمان ملل  با  تصویب قطعنامه برجسته و منحصر به فرد، دیابت را "یک بیماری مزمن و ناتوان کننده با هزینه های هنگفت“ معرفی کرد که خانواده‌ها، دولت ها و کل جهان با آن مواجه است.این سازمان با پذیرش روز جهانی دیابت و برجسته کردن خطرات جهانی این بیماری، تعهد خود را برای مبارزه با دیابت نشان داده است. (+)


در راستای پیشگیری از هزینه‌های سرسام‌آور دیابت، «‌داشتن اطلاعات»‌ و «‌آموزش لازم»‌ ضروری است و به همین دلیل آموزش و پیشگیری در سال‌های 2009 تا 2013 شعار فدراسیون بین‌المللی دیابت اعلام شده است.

فدراسیون بین المللی دیابت چند سال است که بر روی دیابت در کودکان تمرکز کرده و قصد خود را افزایش آگاهی در میان والدین ، معلمین ، کادر بهداشت و درمان ، سیاستمداران و سران کشورها و عموم مردم اعلام داشته است.(+)بیش از 200 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند. بسیاری از آنها مراقبت‌های مورد نیاز را دریافت نمی‌کنند.



وضعیت دیابت در ایران


دکتر اسدالله رجب رئیس انجمن دیابت در آستانه روز جهانی دیابت گفت: "هم اکنون در ایران حدود شش میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند.  شیوه زندگی جدید که با کاهش فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و استرس مداوم توام شده از مهم ترین دلایل افزایش شیوع دیابت است. عوامل محیطی باعث می شود تا افراد مستعد و افرادی که زمینه ابتلا به دیابت را دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار بگیرند."


و هم چنین به گزارش ایسنا -دکترمحمد علوی نیا رئیس اداره غدد و متابولیک وزارت بهداشت در مراسم روز جهانی دیابت گفت:


"افزایش روند شهرنشینی، ماشینی شدن زندگی،‌ کاهش فعالیت فیزیکی به علت زندگی شهرنشینی و افزایش استرس به همراه تغذیه نامناسب از دیگر عواملی است که باعث شیوع بیماری‌های غیرواگیر در ایران شده است. "




گام هایی  برای پیشگیری از دیابت

با سبک زندگی سالم می توان ازابتلا به دیابت نوع 2 پیشگیری نمود:


Exercise equipment, water, tape measure and an apple













1. اولین کار ورزش-آخرین کار تلویزیون. ورزش منظم به خودی خود می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. ورزش به نگه داشتن وزن مناسب کمک می کند، و فواید بسیار زیاد دیگری نیز دارد.ورزشهایی را انتخاب کنید که لذت ببرید و هر روز انجام دهید. بیش از حد تلویزیون تماشا کردن  خطردیابت  را افزایش می دهد. 





بنابراین زمان نشستن را به زمان ورزش کردن تبدیل کنید.




2-سعی کنید همیشه وزن مناسب داشته باشید. وزن سالم داشتن بهترین کار  برای کاهش خطر ابتلا به دیابت است. آیا نیازمند از دست دادن وزن هستید؟ فعال شدن و خوردن یک رژیم غذایی سالم، با مقدار کمتر،  و به آرامی خوردن  بهترین شرط  برای رسیدن  به وزن مناسب است.



3-چربی ها و پروتئین های سالم را انتخاب کنید، و گوشت قرمز و فرآوری شده را کمتر استفاده کنید. . یک رژیم غذایی غنی از  چربی های اشباع نشده می تواندبه کاهش  خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی کمک کند. روغن زیتون و روغن کانولا  و روغن موجود در آوکادو، مغزها و دانه ها انتخاب های خوبی هستند. برای پروتئین  مصرف استیک,کله پاچه, هات داگ، و ژامبون و همبرگر را محدود کرده و مغزها(آجیل) و حبوبات را به جایش مصرف کنید.





  4-بر روی غذاهای گیاهی تمرکز کنید.

غذاهای فیبر دار  خطر ابتلا به دیابت را با بهبود کنترل قند خون کاهش می دهند.

به کاهش وزن با احساس سیری که به وجود می آورند ,کمک می کنند.
غذاهای با فیبر بالا شامل میوه ها ، سبزیجات، حبوبات ، غلات سبوس دار، آجیل و دانه ها است.
نخود با کیفیت ترین غذای فیبر دار دنیاست.
 یک رژیم غذایی با میزان بالای  غلات سبوس دار می تواند  به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند .غلات باعث می شوند که سطح قند خون حفظ شود.




5-کاهش کربوهیدرات های تصفیه شده و نوشیدنی های شیرین. نان سفید، برنج سفید، ماکارونی سفید و سیب زمینی باعث افزایش سریع و شدید در قند خون می شود. خوردن مقدار زیادی از این کربوهیدرات های تصفیه شده و شکر ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش  دهد. برای کاهش خطر  غلات سبوس دار مصرف کنید .و به جای نوشیدنی های شیرین  از آب و دمنوش های گیاهی استفاده کنید.




لینک مربوط:

http://food4u.blogfa.com/cat-66.aspx



در همین رابطه:

Read more about whole grains.

Read more about healthy fats.

Read more about healthy sources of protein.

Read more about staying active.



12Tips to Avoid Diabetes Complications


>>هفت قانون برای کنترل دیابت در طول زندگی


>>دیابت را بشناسیم و از هم اکنون مهارش کنیم



بیشتر: سلامت نیوز نخستین پایگاه خبری در حوزه سلامت

پی نوشت:


"بیسفنول آ"   که در جدار داخلی قوطی‌های نوشیدنی و کنسروها وجود دارد و برای ساخت انواع پلاستیک با کاربردهای مختلف استفاده می‌شود میتواند باعث دیابت شود...

مراسم روز جهانی دیابت در واحد برسی قند و چربیهای خون

مراسم روز جهانی دیابت در واحد برسی قند و چربیهای خون

دکتر هاشمی
 
اهمیت بیماری دیابت به عنوان یک بیماری مزمن ، ضعیف کننده و پیچیده در بهداشت و سلامت امروزه به حدی است که حتی سازمان ملل نیز از آن به عنوان یک عامل تهدید کننده رفاه خانواده در تمامی کشورهای جهان یاد می کند. برآورد میشود که در جهان به طور میانگین در هر 10 ثانیه 1 نفر به خاطر این بیماری جان خود را از دست میدهند و در هر 30 ثانیه یک پا بخاطر دیابت قطع میگردد. مطالعات انجام شده در کشورمان نیز نشان دهنده ابتلا نزدیک به 3 میلیون ایرانی به این بیماری است و تعداد سالهای از دست رفته عمر بر اثر این بیماری در ایران در حدود 150 هزار سال برآورد میشود. یکی از چالش های مهم در کنترل بیماری دیابت ، آموختن و بکار بستن مهارتهائی است که بیمار باید آنها را بیاموزد. و در حقیقت نقش کلیدی در کنترل دیابت و پیشگیری از عوارض را فرد دیابتی ، شخصا بر عهده دارد. مطابق توصیه های بین المللی ، کنترل دیابت وظیفه یک گروه است و فرد دیابتی در مرکز این گروه قرار دارد. بر این اساس و طبق استاندارد فدراسیون جهانی دیابت سالیانه حداقل 15 ساعت آموزشی برای هر فرد دیابتی ضروری است و آموزش در خصوص اهمیت دیابت و راهکارهای کنترل و جلوگیری از بروز عوارض آن یکی از مهمترین اصول کنترل پایدار دیابت محسوب میشود. بدین منظور و به مناسبت 23 آبان ، روز جهانی دیابت ، واحد بررسی قند و چربی های خون با همکاری مرکز تحقیقات دیابت و روابط عمومی پژوهشکده و همچنین اداره سلامت شهرداری منطقه 13 ، اقدام به برگزازی همایش علمی ، مردمی با عنوان راهکار های پیشگیری و درمان دیابت نمود. در این همایش که در محل سالن همایش های روح الله ( واقع در محله نیروی هوایی ) و با حضور جمع کثیری از مبتلایان به دیابت و عموم مردم برگزار شد ، در ابتدا جناب آقای دکتر مومنان – ریاست محترم واحد بررسی قند و چربی های خون – ضمن معرفی روز جهانی دیابت ، برنامه های واحد بررسی قند و چربی ها در کنترل دیابت را تشریح نمودند. سپس آقای دکتر حسین دلشاد – ریاست محترم مرکز تحقیقات غدد درون ریز - ضمن اشاره به عوارض ناشی از دیابت ، اصول کاربردی جلوگیری از این عوارض را تشریح نمودند . توجه کافی به کنترل قند خون در کنار پایش مستمر وضعیت چربی ها خون ، فشار خون و عملکرد کلیه ها و توجه کافی به عوامل خطر زمینه ساز بروز عوارض ناشی از دیابت ( نظیر دریافت قند های ساده ، استعمال دخانیات ، استرس و فعالیت بدنی ) از جمله عناوین مهم مباحث ایشان را شامل میشدند که با توجه به استقبال شدید حضار ، ایشان سوالات برخی از دوستان را به صورت حضوری نیز پاسخ دادند. همچنین در ادامه آقای سعید صادقیان شریف کارشناس ارشد تغذیه ، ضمن معرفی اصول اولیه برنامه غذائی در مبتلایان به دیابت ، نحوه تنظیم برنامه غذائی فردی را به بیماران آموزش دادند اندازه گیری رایگان قند و معرفی برخی از محصولات پزشکی و غذایی مناسب جهت کنترل قند خون نیز از جمله دیگر فعالیت های همراه این همایش بود . در انتهای این برنامه به 28 نفر از شرکت کنندگان جوایز ویژه ای شامل دستگاه اندازه گیری قند خون ( گلوکومتر) و محصولات غذایی رژیمی اهداء شد .
 تاریخ  ثبت: 1389/12/7،  تاریخ تغییر: 1389/12/7

بیست و سوم آبان روز جهانی دیابت گرامی باد

بیست و سوم آبان روز جهانی دیابت گرامی باد

یک اختلال در سوخت و ساز ( متابولیسم ) بدن است که در آن یا انسولین به مقدار کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود قادر نیست تا وظیفه خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن قند خون بالا می رود.

باتوجه به اینکه دیابت در شهرستان کاشان و آران و بیدگل شیوع بالایی دارد ( 4/7 درصد ) لازم است که همه با هم برای پیشگیری از دیابت اقدام نمائیم. در این راستا اقدامات زیر را بایستی انجام دهیم.

الف- آموزش شامل :

  1. آموزش عموم مردم درخصوص علائم –عوارض و راههای پیشگیری از دیابت
  2. آموزش افراد در معرض خطر بیماری جهت اینکه به موقع آزمایش قندخون داده تا نسبت به سلامت یا بیماری خود آگاه شوند.
  3. آموزش افراد پره دیابتیک : افراد پره دیابتیک کسانی هستند که قند خون آنها 126-110 میلی گرم در دسی لیتر خون
    می باشد. این افراد درصورت عدم رعایت رژیم غذایی مبتلا به دیابت می شوند. بنابراین آموزشهای لازم زیر را دریافت نمایند.
  4. آموزش بیماران دیابت درخصوص کنترل قندخون آنها و پیشگیری از عوارض دیابت.

ب- آزمایش ( غربالگری )

کلیه افراد در معرض خطر بیماری دیابت بایستی بیماریابی ( آزمایش ) شوند افراد در معرض خطر کسانی هستند که دارای اضافه وزن - چاقی- سابقه دیابت در خانواده درجه 1 ( پدر، مادر، خواهر، برادر ) سابقه سقط مرده زایی در خانمها ، سابقه تولد نوزاد با وزن بیش از 4 کیلوگرم را دارند.

ج- پیگیری و کنترل بیماران دیابتی جهت پیشگیری از عوارض بیماری : بیماران دیابتی بایستیهر ماه یکبار به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه تا پرسنل بهداشتی نسبت به کنترل آنها اقدام نمایند.

همچنین طبق دستور پزشک خودشان بایستی رژیم غذایی را رعایت و به موقع دارو مصرف نماید تا از عوارض بیماری پیشگیری گردد.

/23 آبان روز جهانی دیابت/دیابت نوع 2 کم خطرناک است،

23 آبان روز جهانی دیابت (اطلاعاتی درباره دیابت)
/23 آبان روز جهانی دیابت/دیابت نوع 2 کم خطرناک است، نه خفیف! 95 درصد مبتلایان به دیابت از دیابت نوع 2 رنج می‌برند


دیابت بیماری ای است که به علت بالا بودن مداوم قند خون به وجود می‌آید و دیابت نوع 2 شایعترین نوع بیماری قند است به طوری که حدود 95 درصد از مبتلایان به دیابت از آن رنج می‌برند که اغلب آنها دچار اضافه وزن هستند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، لوزالمعده مبتلایان به دیابت نوع 2(دیابت غیروابسته به انسولین)، قادر به تولید انسولین است ولی سلول‌های بدن به انسولین موجود در خون پاسخ مناسب نمی دهند. افراد مبتلا به دیابت نوع 2، اغلب با رعایت رژیم غذایی و ورزش درمان می‌شوند. این بیماران گاهی اوقات برای کاهش و رساندن قند خون به میزان طبیعی می‌توانند از قرص‌های خوراکی پایین آورنده قند خون و یا انسولین هم استفاده کنند.

برخلاف افراد مبتلا به دیابت وابسته به انسولین در مبتلایان به دیابت غیروابسته به انسولین، علایم دیابت به کندی پدیدار می‌شوند و معمولا چندین سال طول می‌کشد تا شخص از بیماری خودآکاهی یابد.

تشنگی بیش از حد، افزایش تعداد دفعات ادرار(تکرر ادرار)، کاهش وزن، خستگی و احساس از دست رفتن انرژی، تاری دید، خشکی و خارش پوست، عفونت‌های عود کننده مانند برفک، عفونت‌های دستگاه اداراری ،عفونت‌های پوستی و از بین رفتن حس بخش‌های انتهایی اندام‌ها یا احساس گزگز و مورمور از علایم این بیماری هستند.

این علامت‌ها در بیماران دیابتی نوع 2 ممکن است به طور تدریجی آغاز شود و حتی افراد مبتلا هیچ یک از این علایم را تجربه نکنند و یا اینکه پس از گذشت چندین سال نیز دیابت آنان تشخیص داده نشود.

وجود سابقه خانوادگی دیابت، وزن بالا، سن بالای 40 سال، سابقه دیابت در دوران بارداری، مصرف داروهایی که سبب بروز دیابت می‌شوند مانند کورتون‌ها، فشار خون بالا و سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را تشدید می‌کند.

دیابت نوع 2 خفیف‌تر از نوع 1 نیست

محققان مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با رد این باور که دیابت نوع 2 خفیف‌تر از نوع 1 است، معتقدند: تمام افراد مبتلا به دیابت اگر به طور دقیق درمان نشوند و همواره قند خون آنها بالا باشد، دچار عوارض مخرب این بیماری می‌شوند.

بالا بودن مداوم قند خون باعث ابتلای افراد به بیماری دیابت می شود. قند خون به دو علت به مقدار زیاد در بدن افزایش می‌یابد؛ یا لوزالمعده قادر به ترشح کافی انسولین نیست و یا سلول‌های بدن نمی‌توانند قند خون را به خوبی مصرف کنند.

کربوهیدرات‌ها (مواد قندی) پس از گوارش و هضم به گلوکز (مهمترین قند ساده) تبدیل و وارد جریان خون می‌شوند تا بدن از آن‌ها به عنوان سوخت برای سلول‌ها استفاده کند. قند، انرژی لازم برای زنده ماندن و رشد سلول‌های بدن را تأمین می کند.

طبق اعلام محققان مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، همه افراد دارای مقداری گلوکز در خون خود هستند که میزان آن به طور طبیعی در حالت ناشتا بین 70 تا 110 میلی گرم در هر 100 سی سی خون است. اگر میزان قند خون فردی در حالت ناشتا حداقل در دو آزمایش، بیش از 126 میلی گرم در هر 100 سی سی خون باشد، ابتلای او به بیماری دیابت تشخیص داده می‌شود. زمانی که انسولین به مقدار کافی در بدن موجود نباشد و یا کار خود را به خوبی انجام ندهد، قند به مقدار زیاد در جریان خون باقی می ماند.

همه افراد در بدن خود دارای غده‌ای به نام لوزالمعده (پانکراس) هستند که هورمون انسولین می‌سازد و در خون ترشح می‌کند بنابراین سلامت لوزالمعده برای مصرف درست قند (گلوکز) توسط سلول‌های بدن، ضروری است.

انسولین در بدن مبتلایان به دیابت نوع 1(دیابت وابسته به انسولین) یا اصلاٌ ساخته نمی شود و یا مقدار آن بسیار ناچیز است. بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع 1، برای ادامه حیات نیاز به تزریق انسولین، رعایت رژیم غذایی و انجام حرکات ورزشی دارند. بدن این بیماران نمی تواند از قند (سوخت) حاصل از مصرف غذاها استفاده کند، در نتیجه وزن آنان بشدت کاهش می‌یابد.


«دیابت خفیف» وجود خارجی ندارد

برخی افراد، دیابت نوع 2 را دیابت خفیف می‌نامند این در حالیست که بیماری به نام «دیابت خفیف» وجود ندارد. تمام افراد مبتلا به انواع دیابت اگر به طور دقیق درمان نشوند و همواره قند خون آنها بالا باشد، دچار عوارض مخرب دیابت می‌شوند.

آزمایش قند خون، یادگیری چگونگی اندازه گیری و ثبت قند خون به کنترل بهتر دیابت کمک می‌کند چرا که میزان پاسخ بدن به رژیم غذایی و برنامه ورزشی را مشخص می‌کند.


رعایت رژیم غذایی، خط اول کنترل دیابت نوع 2

با استفاده از یک برنامه غذایی مناسب، ورزش منظم و کاهش وزن (درصورت وجود اضافه وزن) می توان این عارضه را کنترل کرد. مهم ترین بخش درمان دیابت، رعایت برنامه غذایی صحیح است حتی اگر بیمار برای کنترل دیابت به قرص یا انسولین نیاز داشته باشد ولی بیش از حد مواد غذایی حاوی قند و چربی مصرف کند، قند خون او کنترل نمی‌شود چون غذای اضافی در بدن به چربی تبدیل می شود.

اضافه وزن ناشی از افزایش بافت چربی، حساسیت سلول‌های بدن به انسولین را کاهش می‌دهد، در نتیجه غلظت قند خون بالا می رود. گاهی اوقات با کاهش 5 تا 10 کیلوگرم از وزن بدن بر اساس یک برنامه درست غذایی، می توان دیابت نوع 2 را کنترل کرد. بنابراین غذای مبتلایان به دیابت باید کم چرب، حاوی پروتئین کافی، فاقد قندهای ساده و دارای فیبر زیاد باشد.

لازم است، این بیماران از حجیم خواری، مصرف غذاهای شیرین و پرچرب دوری و بطور مداوم قند خون خود را کنترل کنند چرا که در صورت کنترل نکردن قند خون، دیابت روی سایر اعضای بدن مانند چشم، کلیه و قلب تاثیر منفی می‌گذارد.
جوانه دندانی، جایگزین کاشت دندان می‌شود

رئیس کنگره هنر و تکنولوژی دندانپزشکی مدرن تا سال 2020 گفت: جوانه دندانی در آینده جایگزین کاشت دندان (ایمپلنت) خواهد شد که این امر تحولی عظیم در علم دندانپزشکی به شمار می رود.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، دکتر عباسعلی پایدار در آستانه برپایی دومین کنگره کشوری انجمن دندانپزشکی ایران که با عنوان "هنر و تکنولوژی دندانپزشکی مدرن تا سال 2020" 26 تا 28 آبان ماه امسال در شیراز برپا می‌شود، سخن می‌گفت، با اعلام این خبر افزود: بهره گیری از جوانه دندانی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته با کمک علم ژنتیک و در راستای همانند سازی ارگان‌های بدن در حال گذراندن مراحل پژوهشی است.

وی با اشاره به این که هم اینک در دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی، مراحل مطالعاتی و پژوهشی این پروژه در حال انجام است، اظهار داشت: پیشرفت های علمی صورت گرفته در این زمینه در کنگره هنر و تکنولوژی دندانپزشکی مدرن تا سال 2020 ارایه خواهد شد.

به گفته دکتر پایدار، هم اینک از سلول های پالپ (سلول عصبی) برای شناسایی کدهای ژنتیک فرد استفاده می‌شود، اما آنچه کار را با دشواری روبرو ساخته، تشخیص نوع دندان مورد نیاز بیمار از میان کدهای ژنتیکی از سوی دندانپزشک است.

وی یادآور شد: از سوی دیگر برای ساخت جوانه دندانی، هر سه لایه جنینی (اکتودرم، مزودرم و اندودرم) نیاز است که همین مساله کار را با پیچیدگی همراه می سازد.

رئیس دومین کنگره کشوری انجمن دندانپزشکی تصریح کرد: اکتودرم که مسئول ساخت پوست و بافت‌های پوشاننده است در ساخت مینای دندان، مزودرم که مربوط به بافت‌های ماهیچه‌ای و استخوان است در ساخت تاج و عصب دندان و اندودرم که مختص تولید سیستم گوارش است، وظیفه تولید بافت‌های نگهدارنده دندان را بر عهده دارد.



وی از القای این سه لایه روی یکدیگر به عنوان مانع دیگر این طرح پژوهشی نام برد و گفت: در صورت رفع مشکلات فوق از سوی محققان داخل و خارج کشور و محقق شدن به کارگیری جوانه دندانی به جای ایمپلنت، تحولی عظیم در عرصه دندانپزشکی ایجاد خواهد شد.

دکتر پایدار ادامه داد: به دلیل اهمیت موضوع، هم اینک تحقیقات روی ساخت جوانه دندانی از سوی محققان دنبال می‌شود و امید می رود در آینده با عملی شدن ساخت جوانه دندانی بتوان برای فرد فاقد دندان با یک آزمایش خون و پس از تعیین کدهای ژنتیک او دندان مورد نیاز را از طریق جوانه دندانی فراهم کرد.

برگزاری روز جهانی دیابت

برگزاری روز جهانی دیابت

هر سال 14 نوامبر مصادف با 23 آبان روز جهانی دیابت نام دارد تا اذهان افراد مختلف جامعه به این مساله معطوف شود. فدراسیون جهانی دیابت هر سال با توجه به اهمیت پرداختن به این موضوع شعاری را سرلوحه فعالیت های خود قرار می دهد. این فدراسیون آموزش و پیشگیری از دیابت را شعار این روز جهانی از سال 2009 تا 2013 قرار داد است،به همین منظور همه ساله در چنین روزی مراسم روز جهانی دیابت در درمانگاه دیابت با حضور پر شور بیماران برگزار میگردد.

 EMRI 
EMRI
EMRI



تعداد دفعات مشاهده این صفحه 306

نمایش مشخصات مطلب ..

درباره دیابت و روز جهانی دیابت:

درباره دیابت و روز جهانی دیابت:

 

 

روز جهانی دیابت

 

چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد "فردریک بانتینگ" کاشف انسولین، اولین بار در سال 1991با همکاری بنیاد بین‌المللی دیابت (IDF)  و سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری چنین روزی افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان این پدیده روزافزون است.

   مجمع عمومی سازمان ملل در 20 دسامبر 2006 با  تصویب قطعنامه برجسته و منحصر به فرد، دیابت را "یک بیماری مزمن و ناتوان کننده با هزینه های هنگفت“ معرفی کرد که خانواده‌ها، دولت ها و کل جهان با آن مواجه است. بر اساس قطعنامه سازمان ملل، چهاردهم نوامبر  (23 آبان ماه) روز جهانی دیابت اعلام شد. این سازمان با پذیرش روز جهانی دیابت و برجسته کردن خطرات جهانی این بیماری، تعهد خود را برای مبارزه با دیابت نشان داده است.
برای اعلام تصویب روز جهانی دیابت  از سوی سازمان ملل و نیز برای تأکید بر مبارزه برای پیشگیری از دیابت، استفاده از یک دایره به عنوان نشان «همه با هم برای دیابت»، تصویب  شد.  دایره یک نمادِ ساده است که به راحتی می توان آن را پذیرفت و استفاده کرد. در تمام ِ فرهنگ ها دایره، نشـانه زندگی و سلامتی است و معنی این نماد نیز این است که فشارهای سخت و شدید، نتیجه مثبت دارد. رنگ آبی، تجسم آسمان است که همه ملت ها را متحد می کند (رنگ پرچم سازمان ملل نیز آبی است). دایره آبی دیابت، نشان اتحاد جهانی برای مبارزه علیه دیابت است!   
روز جهانی دیابت
 
دیـابت چیــــست ؟
دیابت یک اختلال در سوخت و ساز (متابولیسم) بدن است که در آن یا انسولین به مقدار کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود قادر نیست تا وظیفه خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن، قند خون بالا می‌رود. انسولین هورمونی است که توسط سلول‌های "بتا"واقع در پانکراس ترشح می‌شود و وظیفه اصلی آن کاهش قند خون است. پانکراس نیز یکی از غدد دستگاه گوارش است که در پشت معده قرار دارد بالا بودن قند خون در دراز مدت باعث بروز عوارض در سیستم قلب و عروق، کلیه‌ها، چشم و سلسله اعصاب می‌گردد.
 
بی توجهی به دیـــــــــــــــابت غیــــرقابل توجیه است
 
پیـــــــوندها ومطالب مرتبط:
انــجمن دیـابت ایـــــران
 

کفش دیابتی

کفش دیابتی

 
•کفشها باید نرم و راحت از جنس چرم باشند.
•پنجه  کفش پهن و بلند باشد وفضای کافی برای انگشتان داشته باشد.
•در هنگان ورزش، کفش ورزشی کتانی بپوشید که قدرت ضربه گیری مناسبی درمحل کفی داشته باشد.
•دارای کفی طبی پرکننده قوس داخلی پا ها باشد و در زیر پاشنه و پنجه پا ها بالشتک داشته باشد.
•پاشنه کفش بلند نباشد (بهترین سایز 3 سانتیمتر است)
•بهترین زمان برای خرید کفشها عصر پاها بزرگترین سایز خود را دارند وموقع خرید کفش، هر دو پا را در حالت ایستاده امتحان کنید
•از پوشیدن کفش‌های نوک باریک پزهیز شود.
•استفاده از کفش‌‌‌هایی که در داخل کرک دارند، به خصوص در فصل سرما، توصیه می‌شود.
•قبل از هر بار پوشیدن کفش حتماً کفش را بتکانند و مطمئن شوند که چیزی در داخل آن وجود ندارد.

کفش نوک تیز و پاشنه بلند بدترین نوع کفش برای افراد دیابتی است

کفش نوک تیز و پاشنه بلند بدترین نوع کفش برای افراد دیابتی است

یکی از عوارض دیررس بیماری دیابت، نوروپاتی یا گرفتاری اعصاب است که شیوع این عارضه در بیماران دیابتی بسیار شایع است و شدت نوروپاتی با سن، طول مدت ابتلا به دیابت و چگونگی کنترل قند خون ارتباط دارد.

شهین یاراحمدی کارشناس اداره غدد و متابولیسم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: زخم پای دیابتی به چندین شکل در بیماران دیده می شود، شایعترین فرم آن به صورت گرفتاری حس در پا ظاهر می شود که ممکن است به صورت درد، سوزن سوزن شدن و یا مور مور شدن در پاها بروز کند و یا به صورت از بین رفتن حس درد، حرارت و درک موقعیت پا تظاهر کند.

وی با اشاره به این که آموزش در زمینه کنترل دیابت و زخم پای دیابتی بسیار حائز اهمیت است، افزود: اگر بیماران دیابتی بحث آموزش را جدی بگیرند و چربی خون، فشارخون و بهداشت پاها را کنترل کنند دچار زخم پا نمی شوند.

وی به بیماران دیابتی توصیه کرد: روزانه پاهای خود را از نظر وجود تاول، بریدگی، زخم، خراشیدگی یا ضایعات بین انگشتان بررسی کنند و پاهای خود را هر روز بشویند و بین انگشتان را به دقت خشک کنند همچنین در صورت خشکی پوست پاها، پس از شستشو و خشک کردن از کرم یا روغن نرم کننده استفاده کنند.

دکتر یاراحمدی تصریح کرد: افراد دیابتی هیچگاه نباید با پای برهنه راه بروند زیرا به دلیل از کار افتادن عصب های پایشان، درد را خوب حس نکرده و موجب زخم شدن پایشان می شود.

به گفته کارشناس اداره غدد و متابولیک وزارت بهداشت، بیماران دیابتی در هنگام خرید کفش باید دقت کنند که کاملاً اندازه باشد. مناسب ترین کفش، کفشی است که کف راحت داشته باشد و جلویش پهن باشد.

زیرا باعث می شود جلوی پا و انگشتان از هم فاصله داشته باشند. کفش نوک تیز و پاشنه بلند بدترین نوع کفش برای افراد دیابتی محسوب می شود.

وی گفت: جوراب های کتانی یا نخی بهترین نوع جوراب برای افراد دیابتی است و توصیه نمی شود که از جوراب های پلاستیکی استفاده کنند همچنین کش جوراب نباید سفت باشد زیرا باعث تجمع آب و ورم پا و در نهایت ایجاد ضایعه می شود.

بنابر اعلام وبدا، دکتر یار احمدی در پایان به بیماران دیابتی توصیه کرد: در صورت وجود یک ضایعه جدید، میخچه، قرمزی، تورم، درد پا یا هرگونه زخم یا تاول فوراً پزشک خود را آگاه کنند و تا زمان معاینه پاها را استراحت دهند.

منبع: خبرگزارى ایسنا

 

کفش دیابتی مجلسی زنانه

کفش دیابتی مجلسی زنانه

کفش دیابتی مجلسی زنانهکفش دیابتی مجلسی زنانه
1,700,000 ریال با احتساب مالیات
شماره انبارداری:  
وضعیت موجودی: موجود است
مقدار: 200 عدد
تعداد:  
افزودن به لیست مقایسه | افزودن به محصولات مورد علاقه

قابل مصرف برای بیماران دیابتی بدن زخم باز - دارای ظاهری زیبا و وزن بسیار کم


http://www.tabassomclinic.com/eshop/products.php?111&sid=7568bb08dc81abd376750b2daaa22afa

اختراع کفش مخصوص افراد دیابتی

مخترع جوان قمی موفق به اختراع کفش مخصوص افراد دیابتی، شد.

مخترع این کفش می گوید: در طراحی این کفش از ، ژل ترموپلاستیک برای ارتو کفی، از چرم طبیعی برای زیره و پنجه کفش و سامانه تهویه هوا استفاده کرده است.

میثم بهزادی افزود : این کفش از ویژگی هایی چون سیستم جلوگیری از عرق کردن پا با ایجاد تهویه و ماساژ دائمی پا در حالتهای راه رفتن، ایستادن و نشستن برای جلوگیری از بی حسی پای بیماران دیابتی برخوردار بوده و سبک و ضد آب است .

سالیانه بیش از 15 تا 17 میلیارد تومان صرف هزینه درمان، نگهداری و پیشگیری از عوارض زخم پای بیماران دیابتی می شود.

این اختراع با شماره 57021 در سازمان ثبت اختراعات کشور به ثبت رسیده است.

http://www.asriran.com/fa/news/69385/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B9-%DA%A9%D9%81%D8%B4-%D9%85%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5-%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D9%8A%D8%A7%D8%A8%D8%AA%D9%8A


کفش دیابتی

کفش دیابتی

ارسال شده توسط مصطفی کمالی اردکانی در 11/6/91:: 12:45 صبح

با عرض سلام

کفش مخصوص افراد دیابتی با ویژگی های خاص جهت جلوگیری از بروز زخم.

 

 کفش دیابتی

مراقبت از پای دیابتی - کفش و جوراب

مراقبت از پای دیابتی - کفش و جوراب


کفش نامناسب افراد دیابتی را در معرض زخم پا قرار می دهد

تحقیقات اخیر پژوهشگران انگلیسی نشان می‌دهد که بیشتر افرادی که دیابت دارند از کفش‌های نامناسب استفاده می‌کنند که این مسئله باعث زخم پا در آنان شده و در نهایت منجر به قطع عضو آنان می‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران و به نقل از خبرگزاری رویترز؛ دکتر «لیز» از دانشگاه علوم پزشکی اسکاتلند گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حدود 80 درصد موارد قطع عضو با یک زخم پای ساده آغاز می‌شود به همین دلیل پیشگیری از این موضوع ضروری است.

دکتر لیز و همکارانش با بررسی طول و عرض پای 100 نفر از افرادی که در بیمارستان دیابت ویزیت شدند، دریافتند که تنها 24 درصد آنها کفش‌هایی مناسب و به اندازه پای خود داشتند و مابقی کفش‌هایی کوچکتر یا بزرگتر از اندازه پای خود داشتند.

15 تا 20 درصد افراد دیابتی که کفش‌هایی کوچکتر یا بزرگتر از پای خود داشتند، فاقد هر گونه حسی در پای خود بودند. این افراد به علت نداشتن احساس در پای خود، متوجه جراحت و آسیب به پای خود نمی شدند.

دکتر لیز افزود: پای این افراد (افراد دیابتی که حس خود را از دست دادند) باید به طور روزانه کنترل شود و باید به دنبال یک روش درمان مناسب باشند و چنانچه هرگونه نشانه‌ای از آسیب و جراحت در پای خود دیدند فورا باید به پزشک مراجعه نمایند.

همچنین این افراد باید یک کفش مناسب از نظر طول و عرض برای پای خود پیدا کنند. چرا که پای افراد با افزایش سن آنها تغییرات قابل توجهی هم در طول و هم در عرض خواهد داشت. در حالی که بسیاری از افراد تنها از یک اندازه مشخص برای کفش استفاده می‌کنند.

__________________

اهمیت اندازه کفش برای بیماران دیابتی و کودکان


جام جم آنلاین: هنگام خرید کفش بیماران مبتلا به دیابت و نیز والدین کودکان باید بسیار دقت کنند تا اندازه آن مناسب پا باشد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ، انتخاب اندازه مناسب کفش برای همه افراد بسیار مهم است ولی این مساله در کودکان و در افراد مبتلا به دیابت اهمیت بسیار بیشتری می یابد.


هنگام خرید یک کفش نباید این نکته را دور از نظر داشت که هیچ اندازه استانداردی برای اندازه پا وجود ندارد و با توجه به اینکه بسیاری از دیابتی ها حس پای خود را از دست می دهند نمی توانند به دقت این مساله را که کفش برای آنها تنگ یا گشاد است متوجه شوند. آسیب هایی که از کفش نامناسب به پای فرد دیابتی وارد می شود یکی از علل قطع عضو در این افراد محسوب می شود.


همچنین هنگام خرید کفش برای کودکان باید این نکته را نیز در نظر داشت که در داخل کفش، فضای کافی برای انگشت شست پا وجود داشته باشد زیرا رشد در این سن بسیار سریع است.
یکی از نشانه هایی که والدین می توانند نامناسب بودن اندازه کفش خریداری شده برای کودکشان و یا کوچک شدن آن برای پای کودک را متوجه شوند این است که کودک در بسیاری از موارد علاقه دارد که کفش را از پای خود درآورد و از داشتن کفش به پا ابراز ناراحتی می کند
__________________
  برای دیابتی‌ها:از خرید کفش‌های سفت و پوشیدن جوراب‌های کشی و نایلونی خودداری کنید

عدم استفاده از کفش‌های سفت و کفش‌هایی که فرد در آنها احساس راحتی نمی‌کند و یا پاها را زخم می‌کند از نکاتی است که دیابتی‌ها باید توجه خاصی به آن مبذول دارند.
دیابتی‌ها نباید هرگز بدون جوراب کفش بپوشند. همچنین از پوشیدن دمپایی، پاشنه بلند و کفش‌های جلو باز نیز خودداری کنند.

استفاده از جوراب‌هایی که یک سانتی‌متر بلندتر از بزرگترین انگشتان پاهاست، اجتناب از جوراب‌های کشی، نایلونی و جورابهایی که دارای لبه‌های کشی و سفت هستند و یا داخلشان درز دارد، عدم استفاده از کفش‌های سفت و کفش‌هایی که فرد در آنها احساس راحتی نمی‌کند و یا پاها را زخم می کند و نیز کفش هایی که اندازه پا نیستند از جمله نکاتی است که دیابتی‌ها باید برای محافظت از پاها مد نظر داشته باشند.

از آنجا که دیابتی‌ها باید قبل از خرید کفش با پزشکشان مشورت کنند لذا باید سعی کنند که درانتهای ساعات پایانی روز که پا اندکی ورم دارد برای خرید کفش اقدام کنند؛ چرا که اگر فرد در کفشی که در این زمان خریداری شود احساس راحتی نماید معمولا در تمام مدت روز فرد در آن راحت است.

توصیه می‌شود؛ دیابتی‌ها زمانی که کفش نو می‌خرند تا چندین روز آنها را برای بیش از یک ساعت استفاده نکنند.

هر روز قبل از پوشیدن کفش‌ها داخل آن را بررسی کنید تا سنگریزه و یا خرده های کفی کفش در آن نباشد؛ زیرا ممکن است به هنگام راه رفتن مرتبا به کف پایتان مالیده شده و باعث تاول و یا زخم شود.

دکتر نادر -
مدیر کل انجمن ها
  عضو تحریریه علمی ایران سلامت

راهنمای دیابت کتاب اول

دیابت

برای نمایش راهنمای جستجوی وب سایت کتاب اول کلیک کنید

  1. انجمن دیابت ایران ۱

    88253113

    88275274

    ایران - تهران -منطقه 02 - ستارخان - خ. پاتریس لومومبا - خ. رامین ملکوتی - پ. 27

    اتحادیه - انجمن - تعاونی

  2. اشکان (بانک اطلاعات دیابت ایران) ۲

    66970437

    66497760

    ایران - تهران -منطقه 11 - ولی عصر - پایین تر از خیابان جمهوری - ک. رجب بیگی - پ. 40

    تجهیزات پزشکی - فروش

  3. پیام دیابت ۳

    88253113

    88275274

    ایران - تهران -منطقه 02 - ستارخان - خ. پاتریس لومومبا - خ. رامین ملکوتی - پ. 27

    نشریه

  4. دیابت و لیپید ایران ۴

    88026902~3

    84902760

    ایران - تهران -منطقه 06 - کارگر شمالی (امیرآباد) - بیمارستان شریعتی - مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی

    نشریه

  5. تابان (دیابت) ۵

    22377250~8

    22075908

    ایران - تهران -منطقه 02 - بلوار فرحزادی - بلوار دادمان غربی - بلوار درختی شمالی - پ. 100

    درمانگاه

  6. قدس (دستگاه دیابت) ۶

    22721851

    ایران - تهران -منطقه 01 - م. قدس - ک. شیخی - پاساژ شمیران - ط. اول - واحد 7

    تجهیزات پزشکی - فروش

  7. انجمن آموزش دیابت گابریک ۷

    82433

    88677482

    ایران - تهران -منطقه 03 - گاندی شمالی - خ. برادران شریفی - پ. 22

    اتحادیه - انجمن - تعاونی

  8. بانک اطلاعات دیابت ایران ۸

    66963963

    ایران - تهران -منطقه 11 - سه راه جمهوری - پاساژ ولی عصر - طبقه همکف - پ. 122

    تجهیزات پزشکی - فروش

  9. بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ۹

    88400843

    88434047

    9124795280

    ایران - تهران -منطقه 07 - مطهری (تخت طاووس) - نرسیده به شریعتی - ساختمان پزشکان ابن سینا - ط. چهارم - واحد 12

    اتحادیه - انجمن - تعاونی

دستگاه تزریق بدون سوزن اینجکس

zoomبرای دیدن تصویر بزرگ محصولات لطفا بر روی آن کلیک نمایید

دستگاه تزریق بدون سوزن اینجکس INJEX

دستگاه تزریق بدون سوزن اینجکس INJEX

                                                                                                                      01
توضیحات

دستگاه تزریق بدون سوزن اینجکس INJEX
ستگاه تزریق بدون سوزن Injex برای تزریق آسان و بدون درد واکسن ها و دارو ها تهیه شده است. یک دستگاه راحت و بدون سوزرن برای کسانی که خودشان به خود تزریق می کنند و یا مسئول تزریق به دیگران هستند.

دستگاه Injex برای دارو هایی که تحت عنوان زیر پوستی (در بافت چربی زیر پوست) می باشند، استفاده های گوناگونی دارد. برای تزریقات شخصی زیر پوستی و یا در مطب ها و بیمارستان ها برای استفاده پرستاران حرفه ای به کار می رود.

ترس از تزریق با سوزن بسیار عادی و معمول است و این ترس از سوزن ها ممکن است باعث شود که مردم از درمان بیماری های جدی مانند دیابت خودداری کنند. دستگاه تزریق بدون سوزن Injex برای غلبه بر تزریق های با سوزن به شخص کمک می کند.

مزیت های دستگاه تزریق انسولین بدون درد Injex عبارتند از:
- تحویل دارو ها عملا بدون درد.
- ایمنی و استفاده آسان.
- تحویل دقیق مقدار دارو.
- برطرف کردن احتمال خطرات و صدمات شکستن و گیر کردن سوزن در خانه یا کلینیک.

002

دیابت چیست؟

دیابت چیست؟دیابت یک اختلال در سوخت وساز ( متابولیسم ) بدن است که در آن یا انسولین به مقدار کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود ، قادر نیست وظیفه خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن ، قند خون بالا می رود. انسولین هورمونی است که توسط سلولهای " بتا" واقع در پانکراس ترشح میشود و وظیفه اصلی آن کاهش قند خون است. میزان قند خون در افراد غیر دیابتی ناشتا ، 60 تا 100 و 2 ساعت بعد از غذا حداکثر تا mg/dl 140است.

انواع دیابت

دیابت نوع 1

بدن مبتلایان به دیابت نوع 1 توانایی تولید انسولین را ندارد و این امر موجب افزایش میزان قند خون می گردد. روش درمانی دیابت نوع 1 ، تزریق انسولین و کنترل دائمی میزان قند خون می باشد.

علائم ابتدایی: تشنگی بیش از حد، گرسنگی دائمی، تکرر ادرار، کاهش ناگهانی وزن، خستگی مفرط  و تاری دید.

دیابت نوع 2

بدن مبتلایان به دیابت نوع 2 انسولین تولید می کند و حتی ممکن است غلظت انسولین در خون از مقدار معمول آن نیز بیشتر باشد اما گیرنده های سلول فرد نسبت به انسولین مقاوم شده و در حقیقت مانع ورود گلوکز به سلولها و اعمال طبیعی آنها میشوند. در این حالت می توان با تغذیه مناسب، ورزش ، کنترل دائمی میزان قند خون و مصرف دارو ، غلظت قند خون را کاهش داد.

 دیابت بارداری

دیابت بارداری مربوط به دوران بارداری است و معمولاً سابقه خانوادگی در ابتلا به آن نقش دارد.

علل ایجاد دیابت 

دلایل مختلفی برای کاهش تولید انسولین توسط پانکراس ارائه شده است و هر بیمار ممکن است به یکی از این دلایل دچار دیابت شده باشد:

  • وراثت ( ژنتیک)
  • عدم تحرک کافی
  • شرایط محیطی و استرس
  • چاقی
  • بارداری
  • ابتلا به بیماریهای عفونی
  • مصرف بعضی از داروها مانند قرص های ضد بارداری و ....

چرا باید قند خون خود را کنترل کنیم؟

بالا بودن قند خون در دراز مدت باعث بروز عوارض در قلب و عروق، کلیه ها، چشم و سلسله اعصاب و همچنین پر فشاری خون، بی حسی اندام تحتانی و قطع عضو می گردد.

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند؟

تمامی افراد بالای 30 سال در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند و لازم است تحت آزمایش قند خون قرار بگیرند. افراد دچار اضافه وزن و دارای حداقل یکی از شرایط زیر نیز در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند و انجام آزمایشهای مکرر قند خون در آنها باید در سنین زیر 30 سال، حداقل هر سال یکبار انجام شود.

این شرایط عبارتند از:

  • سابقه ابتلا به دیابت در بستگان درجه اولسابقه پرنوشی، پر ادراری و کاهش شدید وزن
  • سابقه ابتلا به دیابت بارداری
  • سابقه تولد نوزاد با وزن بیش از 4 کیلوگرم و سقط های مکرر
  • بالا بودن فشار خون ( حداکثر میزان فشارخون 140و حداقل 90 میلیمتر جیوه)
  • اختلالات چربی خون ( تری گلیسیرید بالاتر از 250 و یا کلسترول با دانسیته کم
     (HDL) کمتر از 35 میلی گرم در دسی لیتر)
  • سابقه ابتلا به کیستهای متعدد تخمدان
  • مصرف کنندگان دخانیات
  • افرادی که در معرض استرس مداوم هستند

چگونه می توان دیابت خود را کنترل کرد؟

هدف از جلوگیری و درمان دیابت این است که قند خون فرد تا جای ممکن در حد طبیعی قرار داشته باشد. بنابراین، شما می توانید با برنامه غذایی صحیح، فعالیت بدنی منظم،نگهداری وزن در حد ایده آل و کنترل منظم میزان قند خون، دیابت خود را کنترل کنید.

سالانه هزینه های زیادی برای درمان عوارض دیابت پرداخت می شود در حالیکه پژوهش های علمی نشان داده است که کنترل دقیق قند خون با استفاده از دستگاه های اندازه گیری قند خون می تواند از ایجاد عوارض دیابت پیشگیری کرده یا آنرا به تعویق اندازد و هزینه های کمتری را در مقایسه، به فرد دیابتی تحمیل می نماید.

همچنین فرد دیابتی با ارائه اعداد اندازه گیری شده قند خون توسط دستگاه اندازه گیری به پزشک معالج ، در درمان خود نقش اساسی ایفا می کند که این امر در گرو برخورداری از آموزش های صحیح است.

 
دستگاه تست قند خون اکیوچک
ACCU-CHEK

کمپانی اکیوچک آلمان بخش تخصصی دیابت کمپانی Roche، بزرگترین تولید کننده لوازم و ابزار تشخیص پزشکی در دنیا است. دستگاههای تست قند خون اکیوچک در کنار سایر محصولات دیابت این کمپانی، در جهان پر فروشترین هستند. به طوری که بیش از 38 میلیون نفر در دنیا از محصولات این کمپانی برای کنترل دیابت استفاده می کنند.

 این دستگاه برای چه کسانی مناسب است؟

طبق نظر انجمن متخصصین دارویی آلمان استفاده از دستگاه اندازه گیری قند خون ACCU-CHEK به افراد زیر پیشنهاد می شود:
 1- افراد دیابتی تیپ 1
 2- افراد دیابتی تیپ 2
 3- افرادی که در خانواده درجه 1 آنها سابقه دیابت وجود دارد
 4- افرادی که ورزش مداوم انجام نمی دهند
 5- افراد سیگاری و الکلی.
 6- افرادی که دارای اضافه وزن و بخصوص چربی در ناحیه شکم هستند
 7- تمام افراد بالای 45 سال
 8- خانم های حامله
 9- افراد با چربی خون بالا

خصوصیات منحصر به فرد دستگاه اکیوچک که آن را از سایرین
متمایز می کند، عبارتند از:

استفاده از آخرین تکنولوژی روز آلمان و ساخته شده توسط کمپانی معتبر Roche آلمان. دقت اندازه گیری 98 درصد گارانتی تعویض مادام العمر دستگاه. در دسترس بودن نوارهای مصرفی در سراسر ایران وجهان. میزان بسیار کم خون جهت اندازه گیری.قابلیت خون گیری سریع و آسان با حداقل درد. سادگی استفاده در کنار کارآیی بالا.دارای استاندارد ISO و تائیدیه های بین المللی FDA آمریکا، CE اروپا و آزمایشگاه رفرانس ایران دارای سیستم کنترل حجم خون (متاسفانه بسیاری از دستگاههای موجود در بازار، فاقد این سیستم می باشند قابلیت اتصال با کامپیوتر بوسیله مادون قرمز.سی دی آموزشی و راهنمای فارسی ارائه لوازم مصرفی شامل (لانست و نوار)اطلاعات تخصصی دستگاه تست قند خون اکیوچک اکتیو ACCU-CHEK Active

  • دقت 98 درصد
  • زمان تست گیری 5 ثانیه
  • خون مورد نیاز: 2-1 میکرولیتر
  • خون گیری خارج از دستگاه و سایر نقاط بدن
  • شامل 200 حافظه
  • میانگین 7 و 14 روزه
  •  قابلیت استفاده برای نوزادان

                قیمت :488000 ریال     
  

دیابت حاملگی

دیابت حاملگی
پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۱

در این بیماری قندخون بسیار بالاتر از حد معمول است. بدن گلوکز را برای تأمین انرژی مصرف می‌کند؛ ولی مقدار زیاد گلوکز در خون می‌تواند بسیار مضر باشد؛ به خصوص در زمان حاملگی که می‌تواند به جنین آسیب بزند. چنانچه مبتلا به دیابت نوع 1 یا 2 هستید و تصمیم دارید باردار شوید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

چه عواملی موجب بروز دیابت بارداری می‌شود؟
تغییرات هورمونی و افزایش وزن تغییراتی هستید که در حاملگی‌های سالم رخ می‌دهند؛ ولی ساخت هورمون انسولین را، که وظیفه آن انتقال قند موجود در خون به درون سلول است. در بدن مختل می‌کنند. در این حالت بدن انرژی را از غذایی که مصرف می‌کند به دست نمی‌آورد.
چه زمانی باید آزمایش دیابت حاملگی را انجام داد؟
تشخیص اینکه چه موقع احتیاج به انجام آزمایش دارید. بر عهده پزشک‌تان است که البته بستگی به میزان احتمال ابتلای شما دارد. اگر احتمال ابتلا به دیابت فرد زیاد باشد، پزشک با اولین ویزیت، درخواست انجام آزمایش خون می‌دهد و اگر جواب طبیعی باشد، مجدداً در هفته 24 تا 28، آزمایش بعدی انجام خواهد شد. اگر احتمال ابتلا به دیابت در حد متوسط باشد، پزشک در هفته 24 تا 28 درخواست آزمایش خواهد کرد. اگر احتمال ابتلا به دیابت پایین باشد، شاید پزشک اصلاً بیمار را برای آزمایش نفرستد.
احتمال ابتلا به دیابت حاملگی چقدر است؟
برای اینکه از احتمال ابتلای خود آگاه شوید، هر کدام از موارد زیر را که در مورد شما صدق می‌کند، یادداشت کرده و با پزشک‌تان مطرح کنید. سابقه خانوادگی، سن (25 سال یا بیشتر)، اضافه وزن، سابقه ابتلا به دیابت حاملگی و یا به دنیا آوردن نوزادی با وزن بیشتر از 4 کیلوگرم، ابتلا به دیابت پنهان (وضعیتی که در آن قند خون بالاست، ولی نه به حدی که به عنوان دیابت تشخیص داده شود). در صورت داشتن اضافه وزن، سابقه دیابت حاملگی، سابقه دیابت خانوادگی و یا دفع گلوکز از ادرار، احتمال ابتلا به دیابت در فرد زیاد خواهد شد. در صورت داشتن یک یا چند مورد از موارد بالا احتمال ابتلا به دیابت در حد توسط است و در غیر این‌صورت احتمال کمی وجود دارد.
آزمایش
در این نوع آزمایش، بیمار یک لیوان شربت گلوکز می‌نوشد و بعد از یک ساعت قند او تست می‌شود. این آزمایش را در هر ساعت از روز می‌‌توان انجام داد و اگر نتیجه آن بیشتر از حد طبیعی باشد، پزشک آزمایش‌های بعد را انجام خواهد داد.
تشخیص دیابت حاملگی
دکتر نتیجه آزمایش قندخون بیمار را بررسی کرده و بنا به میزان خطر ابتلا انجام یک یا چند آزمایش دیگر را تعیین می‌کند. اندازه‌گیری قندخون ناشتا و یا به صورت تصادفی در ساعات نامشخصی از روز. پزشک از بیمار می‌خواهد که به مدت هشت ساعت هیچ چیز به جز آب نخورد تا قندخون ناشتای او را اندازه‌گیری کند و یا در طول روز، یک یا چند بار قندخون را اندازه‌گیری می‌کند. این نوع آزمایش می‌تواند دیابت حاملگی را در بعضی از خانم‌ها نشان دهد؛ ولی برای تایید و دیابت حاملگی به آزمایش‌های دیگری هم نیاز است.
دیابت حاملگی چگونه روی جنین تاثیر می‌گذارد؟
دیابت حاملگی در صورتی که کنترل یا درمان نشود، می‌تواند اثرات زیرا را روی جنین بر جای گذارد:
چاق و درشت شدن جنین و تولد با چربی بالا که می‌تواند زایمان را سخت و خطرناک سازد.
افت قندخون بلافاصله پس از تولد
مشکلات تنفسی
چنانچه مبتلا به دیابت بارداری هستید، پزشک آزمایش‌های زیر را روی جنین شما انجام خواهد داد:
اندازه‌گیری ضربان جنین که چگونگی رشد او را تشخیص می‌کند. تعداد ضربات و حرکات جنین با تست استرس که چگونگی فعالیت و فاصله بین حرکات او را مشخص می‌کند. برای داشتن زایمانی خوب و به دنیا آوردن نوزادی سالم، حتما با پزشک خود همکاری کنید. ضمناً همواره به یاد داشته باشید که احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در شما و جنین‌تان، تا پایان عمر، درصد بالایی خواهد داشت.
دیابت حاملگی چه تأثیری روی مادر دارد؟
معمولا خانم‌های مبتلا به دیابت حاملگی، هیچ علائمی ندارند؛ ولی دیابت حاملگی می‌تواند:
سبب افزایش فشارخون در دوران بارداری می‌شود.
منجر به چاق شدن جنین و زایمان سزارین می‌گردد.
نکته مثبت اینکه، دیابت حاملگی به احتمال قوی بعد از زایمان از بین می‌رود؛ ولی احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در آینده وجود دارد. ضمناً امکان ابتلا به دیابت حاملگی در بارداری‌های بعدی زیاد است. بعضی از خانم‌ها برایشان این سوال پیش می‌آید که شیردهی بعد از ابتلا به دیابت حاملگی خوب است یا خیر؟
شیردهی برای تمام نوزادان مفید تشخیص داده شده است؛ حتی نوزادانی که مادران آنها مبتلا به دیابت حاملگی هستند.
درمان دیابت حاملگی
درمان دیابت حاملگی یعنی حفظ قندخون در حد طبیعی با یک برنامه غذایی مناسب. با متخصص تغذیه و یا پزشک دیابت خود مشورت کنید تا برنامه‌ غذایی درست و سالمی برای شما و جنین‌تان پیشنهاد کند. (داشتن یک برنامه غذایی صحیح می‌تواند قندخون را در حد طبیعی کنترل و مشخص کند که چه موقع چه میزان مواد غذایی در هر وعده مصرف شود). انتخاب زمان و مقدار بسیار مهم است.
کنترل قندخون
مصرف شیرینی‌جات را محدود کنید. حجم غذا را در سه وعده اصلی کم کرده و در عوض یک تا سه میان وعده غذایی در روز داشته باشید. فیبرهای غذایی مانند میوه، سبزی‌ها، حبوبات، غلات و نان را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید.
ورزش
در میان ورزش‌ها، شنا و پیاده روی به کنترل قندخون کمک بسیاری می‌کند. از پزشک خود بخواهید ورزشی را که برای‌تان مناسب است به شما معرفی کند. چنانچه در حال حاضر ورزش می‌کنید. بپرسید چه ورزش‌های دیگری را هم می‌توانید انجام دهید. انسولین (در صورت نیاز) بعضی از خانم‌هایی که مبتلا به دیابت حاملگی هستند، احتیاج به تزریق انسولین پیدا می‌کنند. بنابراین با داشتن یک برنامه غذایی درست و سالم همراه با انجام تمرینات ورزشی می‌توانید قند خود را در حد طبیعی نگه دارید. پزشک‌تان نحوه تزریق انسولین را به شما خواهد آموخت. تزریق انسولین هیچ ضرری برای مادر و جنین ندارد؛ زیرا نمی‌تواند از طریق رگ‌های خونی به او انتقال یابد.

بعد از زایمان چگونه می‌توان متوجه شد که دیابت برطرف شده است؟
6 تا 12 هفته بعد از تولد شیرخوار خود برای تست قند خون‌تان اقدام کنید؛ زیرا در اغلب موارد، دیابت حاملگی بعد از تولد شیرخوار از بین می‌رود. ولی در هر حال، احتمال ابتلا به دیابت حاملگی در بارداری‌های بعدی و یا دیابت نوع 2 زیاد خواهد بود.
چگونه می‌توان از ابتلا به دیابت نوع 2 جلوگیری کرد و یا آن را به تعویق انداخت؟
سعی کنید به یک وزن ایده‌ال برسید و آن را حفظ کنید. حتی اگر وزن‌تان بیشتر از حد ایده‌آل است، کم کردن 5 تا 7 درصد از آن می‌تواند بسیار مفید باشد. برای مثال، اگر وزن شما 90 کیلوگرم است، با کاهش 4 تا 6 کیلو می‌توانید امکان ابتلا به دیابت را کاهش دهید. دست‌کم روزی نیم‌ساعت ورزش کنید؛‌ مثل شنا، پیاده‌روی، نرمش‌های سبک و...
برنامه غذایی مناسبی برای خود تنظیم و سعی کنید بیشتر از حبوبات، میوه و سبزی استفاده نمایید. چربی و کالری را در برنامه غذایی خود کاهش دهید. بدین منظور یک متخصص تغذیه می‌‌تواند به شما کمک کند. از پزشک خود بخواهید مرتباً قندخون شما را آزمایش کند. خانم‌هایی که مبتلا به دیابت حاملگی هستند، حتماً باید قندخون خود را هر یک تا دو سال یک‌بار آزمایش کنند. تشخیص به‌موقع دیابت یا دیابت پنهان می‌تواند از بروز عوارض قلبی جلوگیری کند. در صورتی که شیرخوار از شیر مادر تغذیه می‌کند و وزن مناسبی داشته باشد، احتمال ابتلا به دیابت در او بسیار کم خواهد بود.

مبارزه با دیابت

مبارزه با دیابت(اخبار- گروه مقالات آزاد)

نگارش یافته توسط aminranjbar  
شنبه، 22 مهر ماه ، 1391
پیشگیری بهترین راه مبارزه با دیابت است:
سکته‌های قلبی و مغزی، ضایعات کلیوی و عصبی می‌توانند از پیامدهای بیماری دیابت باشند. بسیاری از مردم این بیماری را به‌درستی نمی‌شناسند و نمی‌دانند که پیشگیری بهترین راه مبارزه با دیابت است. شهروندان عادی آلمان معمولا هر روز ۲۳۰۰ قدم راه می‌روند یعنی حدود ۱۷۰۰ متر. اما پروفسور پتر شوارتس (Peter Schwarz) روزانه حدود ۱۰ هزار قدم راه می‌رود تا خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. پروفسور شوارتس اولین و نخستین کسی است که در سطح اروپا در زمینه پیشگیری از دیابت کرسی استادی به دست آورده است. وی از آوریل ۲۰۰۹ تا کنون در بیمارستان وابسته به دانشگاه درسدن، تلاش خود را بر این نهاده که زوایای بیماری دیابت را برای شهروندان آلمانی روشن کند، چرا که معتقد است بسیاری از مردم هنوز این بیماری را به درستی نمی‌شناسند...

ابراهیم مقیمی



در دیابت چه اتفاقاتی در بدن می‌افتد؟


تخمین زده می‌شود که در سراسر دنیا ۳۶۶ میلیون نفر از بیماری دیابت رنج می‌برند. در آلمان طبق آمار مؤسسه روبرت ـ کخ، شمار مبتلایان به این بیماری حدود ۶ میلیون نفر است که ۹۰ درصد آنها از دیابت نوع دوم یا دیابت بزرگ‌سالی رنج می‌برند.

اما بیماری دیابت سبب بروز چه تغییراتی در بدن می‌شود؟ انسولین از جمله هورمون‌هایی است که توسط بخش درون‌ریز لوزالمعده تولید و ترشح می‌شود. وظیفه انسولین انتقال قند موجود در خون به داخل سلول‌ها است.

اشتفان اشنایدر (Stephan Schneider)، سرپرست بخش دیابت بیمارستان وینتسنتس (Vinzenz –Hospital) در شهر کلن آلمان، در گفت‌وگو با دویچه‌وله می‌گوید: «انسولین سلو‌ل‌ها را برای ورود مولکول‌های قند باز می‌کند تا قند به انرژی تبدیل شود.»

اما در افراد مبتلا به اضافه‌ وزن انسولین نمی‌تواند وظیفه خود را به درستی‌انجام دهد و انتقال مولکول‌های قند به داخل سلول به اندازه کافی صورت نمی‌گیرد. این قند مازاد که در بدن باقی مانده و سوزانده نمی‌شود، کم‌کم شروع به تخریب دیواره سلول‌ها می‌کند.

دیابت نوع دوم را با تزریق انسولین یا در موارد خفیف‌تر با قرص‌های حاوی انسولین درمان می‌کنند.

بیماری‌های ناشی از دیابت:


دیابت می‌تواند فشار خون، سکته قلبی، سکته مغزی و تخریب بافت کلیه را به همراه داشته باشد. در این موارد کلیه نمی‌تواند وظیفه عادی خود را انجام دهد تا جایی که برخی از بیماران ناچار به انجام دیالیز می‌شوند.

ضایعات چشمی و حتی نابینایی نیز از جمله پیامدهای بیماری دیابت‌است. ضایعات اعصاب نیز از دیگر پیامدها است. در این حالت تأمین نیاز سلول‌های عصبی با مشکل مواجه می‌شود و در پی مرگ سلول‌های عصبی، بی‌حسی دست و به‌ویژه پاها اتفاق می‌افتد.

راینار ولف‌روم (Reinar Wolfrum)، بیماری که به دلیل بیماری دیابت از ناحیه پا دچار مشکل شد و در نهایت پاشنه پای او را قطع کردند، می‌گوید: «در پاییز درد پاشنه من شروع شد.»

این بیمار ۵۶ ساله می‌گوید، معاینات نشان داد که پاشنه پای او دچار عفونت باکتریایی شده و در صورت عدم درمان عفونت، دیگر استخوان‌ها نیز ممکن است عفونی شوند. اشتفان اشنایدر (Stephan Schneider)، پزشک معالج این بیمار می‌گوید، زخم‌ها به سادگی التیام نمی‌یافت و در نهایت آنها ناچار به قطع استخوان پاشنه و ساختن‌ پاشنه‌ای جدید از عضلات و پوست شدند.

کم‌حرکتی، از عوامل مؤثر ابتلا به دیابت:


عوامل اصلی ابتلا به دیابت اضافه‌ وزن، تغذیه ناصحیح و کم‌حرکتی‌اند. پروفسور شوارتس می‌گوید: «از ۲۰ سال پیش به این طرف ما کمتر حرکت می‌کنیم و در روز به طور متوسط ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلو ‌کالری کمتر مصرف می‌کنیم.»

به گفته او، امروزه ما به انرژی کم‌تری نیاز داریم، در حالی که تغذیه‌ ما به گونه‌ای است که بیش از گذشته انرژی دریافت می‌کنیم.

اضافه‌وزن که پیامد طبیعی این روند است باعث بزرگ‌تر شدن شکم می‌شود که به گفته پروفسور شوارتس، همین شکم برآمده حاوی ۴ تا ۵ کیلوگرم چربی است. او می‌گوید که شکم‌های بزرگ حاوی ۱۰ تا ۱۵ کیلو چربی هستند و در این افراد خطر ابتلا به دیابت تا ۸۰ درصد بیشتر از افراد معمولی است.

بنابراین یکی از مهم‌ترین بخش‌های درمان بیماری دیابت تغییر در نوع تغذیه است. در آلمان دوره‌هایی دایر شده که در آن به مراجعان در مورد میزان هیدرات کربن موجود در غذاها آموزش داده می‌شود. شرکت‌کنندگان در این دوره‌های آموزشی از اهمیت ورزش آگاهی می‌یابند و چگونگی مراقبت از پاها را فرا می‌گیرند.

پیشگیری بهترین درمان است:


اتحادیه اروپا در حال حاضر برنامه‌ای در دست دارد با این هدف که تا ۴ سال دیگر شهروندان کشورهای عضو را مجبور به پیروی از برنامه‌ای برای پیشگیری از دیابت کند.

با این حال پروفسور شوارتس که کرسی استادی خود را در زمینه پیشگیری از دیابت اخذ کرده معتقد است، کار زیادی لازم است تا این برنامه به صورت برنامه‌ای ملی برای این کشورها در بیاید.