آدرس و شماره تلفن دکترحامد بصیرزاده – جراح و دندانپزشک یوسف آباد

جراح دندانپزشک دزفول - مطب دندانپزشکی دکتر حامد بصیرزاده، جراح و دندانپزشک  دزفول

آدرس و شماره تلفن دکترحامد بصیرزاده – جراح و دندانپزشک:

    استان تهران، شهر تهران، خیابان یوسف آباد، خیابان هفتم، پلاک 31، طبقه همکف.

تلفن مطب حامد بصیرزاده: 02188100392

  موبایل:    09208100392

موبایل نوبت دهی:      09125457825

 و شماره تلفن دکتر حشمت مویری فوق تخصص غددhttps://www.drsaina.com › آدرس-و-شماره-تلفن-دکتر-ح...

آدرس مطب دکتر حشمت مویری. استان تهران، شهر تهران، خیابان یوسف آباد، خیابان هفتم، پلاک 29، واحد 13. تلفن مطب دکتر حشمت مویری. 021887102 .

Dr. Hamed Basirzadeh, Dentist -مطب دندانپزشکی دکتر حامد بصیرزاده


Studying in the Czech Republic: Dentistry - Live & Study - Czech  Universities


مطب دندانپزشکی دکتر حامد بصیرزاده

Dr. Hamed Basirzadeh,   Dentist, 

تهران، یوسف آباد، سید جمال الدین اسد آبادی, خیابان هفتم، روبروی دبیرستان سلام، پلاک 31، طبقه همکف، واحد ۱

جراح دندانپزشک دزفول - مطب دندانپزشکی دکتر حامد بصیرزاده، جراح و دندانپزشک  دزفول


88100391

88100392

وبینار : جهان آینده به افرادی نیارمند است که به دانش TRIZ مجهز هستند

وبینار جهان آینده به افرادی نیارمند است که به دانش TRIZ مجهز هستند

شروع وبینار:   21 بهمن 99 - ساعت 19:00
مدت وبینار: 8 ساعت
وبینار جهان آینده به افرادی نیارمند است که به دانش TRIZ مجهز هستند
بلیت‌های وبینار
فیلم قابل دانلود
تومان
بلیت دوره همراه با گواهی(100 هزار تومان تخفیف)فعال از 9 بهمن تا 21 بهمن
دارد

شما مدیر وبینار هستید

توضیحات وبینار

TRIZ چیست؟

TRIZ سیستمی است از روش های تحلیلی برای توسعه فناوری ها و محصولات و خدمات فنی و غیر فنی. در اواخر قرن بیستم در روسیه توسط گنریش آلتشولر و مدرسه او توسعه یافت. TRIZ یک سر واژه از کلمات اختصاری روسی برای "تئوری حل ابداعی مسئله" است. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ، TRIZ در سطح جهانی گسترش یافت و توسط شرکت هایی نظیر سامسونگ ، هیوندای ، جنرال الکتریک ، اینتل ، زیمنس و بسیاری دیگر به عنوان یک راهکار خلافانه بسیار موثر در توسعه خلاقیت کارکنان خود مورد استفاده قرار گرفت.

در ایران نیز برای اولین بار توسط دانشگاه صنعتی امیرکبیر به همت مرحوم دکتر سلیمی و اسپانسری شرکت ایران خودرو سمیناری با حضور اساتید روسی بر گزار شد.

تا کنون در ایران کتب و مقالات و پایان نامه های بسیاری بر اساس این تئوری نگارش شده است که پایه خوبی برای توسعه این دانش در ایران است. البته لازم است تریز بیش از این در عرصه عمل وارد کار شود و این امر میسر نمی شود مگر به معرفی هر چه بهتر و بیشتر آن در همه اقشار جامعه.

سوابق تحصیلی و آموزشی مدرس دوره آقای مهندس مهدی بصیرزاده چیست؟

مشخصات تحصیلی و تخصصی:

  • دیپلم فنی از کشور انگلستان 1359
  • لیسانس مهندسی صنایع - دانشگاه صنعتی اصفهان 1367
  • فوق لیسانس مدیریت صنایع - دانشگاه صنعتی امیر کبیر ( 1372 ) - رتبه اول

 دوره های آموزشی برگزار شده:

بر گزاری  بیش از 200 دوره آموزش TRIZ  از سال 1382 تا کنون در شرکت های مختلف در ایران هست.

کتاب های تالیف شده توسط مدرس:

تالیف بیش از 5 کتاب چاپ شده و یا در دست چاپ:

  • 40 اصل ابداعانه TRIZ برای نوآوری با حمایت موسسه خدمات علمی و صنعتی تهران1390 و تجدید چاپ در 1399 ، انتشارات لوح محفوظ
  • خلاقیت شناسی پدافند غیر عامل از منظر نوآوری نظام یافته TRIZ در سال 1398، انتشارات لوح محفوظ
  • تکنیک های مهار ویروس کرونا از منظر مدیریت خلاقانه TRIZ در سال 1399، انتشارات لوح محفوظ
  • تالیف کتاب نوآوری نظام یافته (TRIZ) در شیر و فرآورده های آن در سال 1399، انتشارات لوح محفوظ
  • کاربرد نوآوری نظام یافته (TRIZ) در پیشگیری از خوردگی فلزات به زبان انگلیسی برای چاپ در امریکا در سال 2021 از طریق انتشارات جان ویلی و با نظارت پروفسور محمد جواهر دشتی متخصص خوردگی فلزات.

چرا بهتر است از TRIZ برای حل خلاقانه  مسائل مان کمک بگیریم ؟

روشهای زیادی برای ارتقای نوآوری وجود دارد، ار جمله:

روشهای طوفان فکری ، تفکر جانبی ، برنامه ریزی عصبی کلامی، نقشه کشی ذهن و ... که  تمام این موارد بر اساس احساسات عمل میکنند، اما TRIZ  متکی بر مشاهده و تجربه و کاربردی  است!!

 TRIZ برای برطرف کردن رخوت ذهنی طراحی شده است. رخوت ذهنی در اثر موارد ذیل ایجاد می شود  :

  عادتها، تحصیلات و دانشهای قبلی ما، واکنشهای درونی، موفقیت های قبلی و شکست های قبلی همه اینها بر ذهن ما در هنگام یافتن حل یک مشکل ممکن است اثرات انحرافی و گرایشی به سمت و سوی تجربیات گذشته سوق دهد که برای مشکلات موجود یا جدید کارساز نباشند. هنر TRIZ  آنست که این نوع گرایش فکری یا روانی را برطرف مکند و ذهن را از چارچوب های بسته خارج میکند.

مزایای فراگیری TRIZ  در چیست؟

فرد فراگیر به عنوان یک فرد اجتماعی مهارت های جدیدی را کسب خواهد نمود و وی در محیط های اجتماعی با هدف موفقیت شخصی در دستیابی به زندگی بهتر بطور چشمگیری  رشد خواهد کرد.

پتانسیل خلاقیت ، تفکر قوی و تجربه حل مسئله به دست آمده در حین آموزش ، به وی مزیت های رقابتی بالایی در حرفه ، تدوین و حل مسئله ، بیان و دستیابی به اهداف می بخشد.

سرعت عمل در تصمیم گیری افزایش می یابد و تلاش های بیهوده و سعی و خطا بشدت کاهش خواهد یافت.

و موجب افزایش کیفیت وکاهش اتلاف در هزینه و زمان خواهد شد.

آیا آموزش TRIZ  ممکن است بر خلاقیت من اثر داشته باشد؟ چه تضمینی برای آن هست؟

ما نمی توانیم تضمین کنیم که شما آموزش را به پایان برسانید (همه اینها بستگی به تلاش خودتان دارد). اما تضمین این است که شما در صورت تلاش و تمرین توانایی خلاقیت خود را بطور فزاینده ای می توانید افزایش دهید، فلذا از این بابت ما کاملاً مطمئن هستیم. با فراگیری و تمرین TRIZ چشم و نگاه شما تریزی خواهد شد و به توانایی خارق العاده ای برای حل مسائل و چالش های بزرگتر خواهید رسید.

آقای گنریش آلتشولر پدر TRIZ معتقد است که یک فرد عادی تا 1200 درصد (یعنی 12 برابر حد معمول) و یک فرد نابغه تا 300 درصد (یعنی 3 برابر نبوغ فعلی خودش) پتانسیل رشد خلاقیت خواهد داشت بشرط آنکه در مسیر زندگی و کار  بطور مستمر  گام های تریزی بردارد.

از TRIZ  در چه زمینه هایی می شود استفاده کرد ؟

در واقع TRIZ عصاره اندیشه همه مخترعین و دانشمندان جهان هست فلذا تریز یک فلسفه ، روش و ابزار فراتخصصی است و همه رشته های فنی و تخصصی و رشته های غیر فنی را زیر چتر خود در بر دارد. TRIZ شاه کلید و آچارفرانسه حل تناقصات و حل ابداعانه مسائل در همه زمینه ها هست. حتی در تفسیر اشعار مثنوی و عرفان و شادمانی از این روش استفاده شده است.  در زمینه های سیاسی و نظامی برخی کشور ها استفاده نموده اند. در صنایع مختلف نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع فولاد و خودروسازی، صنایع کشتی سازی، صنایع هواپیماسازی و هوافضا به ویژه در ناسا استفاده شده و  می شود. در علوم پزشکی و مهندسی پزشکی، در صنایع الکترونیکی، شهرسازی و معماری، و آنچه که قابل تصور هست TRIZ برای آنها راهگشا بوده و اثریخشی خودش را به اثبات رسانده است.

TRIZ در یافتن و ارتقای کسب و کار ما چه کمکی می تواند بکند ؟

امروزه اشتغال متخصصین از دغدغه های جهانی است زیرا تعداد فارغ التحصیلان آن بیش از نیاز روز هستند و رشته های عمومی نیز به تنهایی جوابگوی کارهای حرفه ای نیستند. لذا جهان آینده از آن آچارفرانسه های حرفه ای   یا جنرالیست حرفه ای  است که هم متخصص باشند و هم عمومی و یا  عمومی متخصص، و کاری که TRIZ می تواند برای ما انجام دهد این است که قابلیت های شما را برای جذب و استخدام بالاتر می برد و برای شما مزیت رقابتی ایجاد می کند. TRIZ در این رابطه بهترین گزینه است چون خودش یک نوع آچارفرانسه از نوع حرفه ای آن است.

 

 

آیا با دانستن TRIZ من دیگر نیازی به فکر کردن ندارم؟

  TRIZ بهترین ابزار شناخته شده برای فکرکردن و تفکر خلاقانه هست اما نه بجای فکر کردن. لذا TRIZ  به گفته آلتشولر پدر تریز یک ابزار برای فکرکردن است اما نه بجای فکر کردن.

در قرن 21  برای بقای یک سازمان آیا دستیابی به نوآوری و خلاقیت از روش TRIZ یک ضرورت است یا یک گزینه ؟

روش خلاقانه TRIZ به شما نشان می دهد که چگونه نوآور باشید و مشکلات خود را به طور سیستماتیک حل کنید و چگونه فرهنگ نوآوری خلاقانه را در سازمان خود پرورش دهید، توسعه دهید و پایدار نگه دارید و با تغییرات سریع و موثر ، به سرعت سازگار شوید.

آینده به آن شرکتهایی تعلق دارد که می توانند با تغییرات موثر و عملی در محصولات یا خدماتی که ارائه می دهند و در شیوه تجارت خود ، به سرعت سازگار شوند.  ما می توانیم به شما کمک کنیم از بزرگترین دارایی های شرکت خود استفاده کنید: دانش ، تخصص و خلاقیت نهفته کارمندان. ما این کار را به روشهایی انجام می دهیم که رویکرد باز ، همکاری و چند رشته ای را برای حل مسئله و نوآوری تشویق می کند.

بسیاری از سازمانها خلاقیت را تشویق نمی کنند زیرا این امر مترادف با خطر تلقی می شود: با این وجود خلاقیت یک ضرورت است و نه یک گزینه. نوآوری در عمل باید پذیرفته شود و در فرایندها و فرهنگ سازمان ادغام شود. ما نوآوری قابل کنترل ، قابل تکرار ، کم خطر و قابل توجیه برای حل مشکلات شما ارائه می دهیم.

ما می توانیم در ساخت و تقویت قدرت خلاقیت سازمان به شما کمک کنیم. ما برای رسیدن به این هدف در سطح سازمانی ، تیمی و فردی کار می کنیم.

نوآوری و خلاقیت در سطح تیمی و فردی را می توان با استفاده موثر از TRIZ ، یک روش اثبات شده برای حل مسئله سیستماتیک که در ابتدا در اتحاد جماهیر شوروی سابق توسعه یافته بود و بیش از 50 سال به طور گسترده مورد استفاده و تحقیق قرار گرفته است ، بسیار افزایش داد.

ابزارهای تجزیه و تحلیل و ابزارهای خلاقیت سیستماتیک TRIZ از کجا بدست آمده اند؟

TRIZ از تجزیه و تحلیل کل پایگاه داده ثبت اختراعات برای ارائه ابزارهای قدرتمند برای یافتن راه حل های ابداعانه حاصل شده است.

TRIZ همچنین ابزارها و تکنیک های خلاقیت سیستماتیک را در اختیار شما قرار می دهد که به شما کمک می کند آنچه می خواهید و آنچه به دست آورده اید را بفهمید و چگونه فاصله بین آنها را برطرف کنید.

    تجزیه و تحلیل پایگاه داده های ثبت اختراعات نشان داده است که تعداد  محدودی از اصول اختراع بارها و بارها ظاهر شده اند.

    راه حل های ابتکاری خوب، یک یا چند "تناقض" را در مسئله ای که حل می کنند برطرف می کنند. TRIZ ما را قادر می سازد تا این تناقضات را شناسایی کنیم و ابزارها و تکنیک هایی را برای حل آنها فراهم می کند.

  تعداد محدودی از روندهای اساسی وجود دارد که بر تمام تکامل فنی حاکم هستند - دانش در مورد این روندها به ما امکان می دهد آینده را پیش بینی کنیم.

TRIZ به شما کمک می کند مشکلات را سریعتر ، بهتر و با اطمینان تر حل کنید.

TRIZ به طور مداوم شما را به چالش می کشد تا خرد متعارف را به چالش بکشید و تناقضات را در یک مسئله پیدا کرده و از 40 اصل اختراع برای تولید ایده ها برای حل آنها استفاده کنید.

 آیا TRIZ یک روش تصادفی یا یک روش نظام مند و قابل استفاده مکرر است ؟

 TRIZ نشان می دهد که گرچه تکامل فناوری ظاهراً از مراحل تصادفی تشکیل شده است، اما در طولانی مدت از الگوهای تکراری پیروی می کند. این الگوها را می توان برای حل سریع انواع مسائل، از طراحی محصول جدید تا توسعه تکنولوژی و توسعه محصولات قبلی، مورد استفاده قرار داد. آینده پژوهی برای هر نوع محصول و فناوری را از  روندهای اساسی تکامل  در این روش بهتر می توان ترسیم نمود . بیش از هشت مدل روند تکامل تکنولوژی و محصول بخوبی ترسیم شده است که می توان نسل آینده هر چیز را از همین الان بررسی کرد و حرکت بسوی آن برنامه ریزی کرد.   TRIZ سیستم ها را قادر می سازد بدون اتلاف وقت و از دست دادن منابع در جستجو و یافتن راه حل های از مسیرهای کاملاً آشنا به توسعه امور و تولید محصولات و خدمات سرعت به بخشد. TRIZ یک روش بسیار موثر و کارآمد برای شناسایی فرصت های مناسب و توسعه راه حل های بدون سازش را ارائه می دهد.

 

 

 

راه های ارتباطی با مدرس:

اینستاگرام:  @irantriz21 

وب سایت : ww.irantriz.com    

ایمیل:  irantriz@gmail.com              

سرفصل‌های وبینار
  • تفکر خلاق و حل مشکلات
  • آشنایی با برخی از تکنیک های خلاقیت
  • تاریخچه TRIZ
  • فلسفه و اساس نظریة تریز
  • موتور نوآوری (شش عامل درونی و برونی محرک نوآوری در سازمان ها)
  • اصول خلاقانه تریز (چهل اصل) و کاربرد آنها
  • ابزار ENV
  • ابزار تضاد تکنیکی
  • چگونه از TRIZبرای حل مشکلات خلاق استفاده کنیم
  • اصول تفکیک برای حل تناقضات فیزیکی
  • ابزار غلبه بر موانع ذهنی نامناسب
  • ابزارتحلیل نتیجه نهایی ایده‌آل {IFR}؛
  • منابع مورد مصرف
  • ابزار تحول و تکامل سیستم‌ها
  • ایده آل گرایی
  • پرسش و پاسخ
مخاطبین

همه افراد جامعه با هر تخصص و شغلی

مهدی بصیرزاده
مهدی بصیرزاده

پژوهشگر، نویسنده، مشاور کسب و کار و مدرس TRIZ

جلسات وبینار زمان برگزاری
جلسه اول
سه‌شنبه 21 بهمن 1399
ساعت 19:00
ساعت 21:00
جلسه دوم
پنج‌شنبه 23 بهمن 1399
ساعت 19:00
ساعت 21:00
جلسه سوم
شنبه 25 بهمن 1399
ساعت 19:00
ساعت 21:00
نمایش همه جلسات
Host Cover
برگزارکننده: محمد محمودی

استارتاپ کارآفرینی کسب و کار هدفگذاری موفقیت


لینک ثبت نام:

https://eseminar.tv/wb22155  

زندگی و کسب و کارتان را با دانش TRIZ متحول کنید



زندگی و کسب و کارتان را با دانش TRIZ متحول کنید

سرفصل های وبینار:

تفاوت خلاقیت و نوآوری

نوآوری ضرورت اصلی برای رشد و شکوفایی در قرن 21

آشنایی با تعریف TRIZ

تفاوت روش سعی و خطا و TRIZ

آشنایی با اصول خلاقانه TRIZو جدول تناقضات

روش شاه کلیدی TRIZ  برای حل مسائل در ابداعات و اختراعات

آشنایی مختصر با مشتریان TRIZ و برخی مجصولات تریزی آنها

شش منبع اصلی برای حل مسائل و مشکلات کسب و کار از منظر TRIZ

پرسش و پاسخ
تماس با مدرس: 09125457825
تلگرام: irantriz
اینستاگرام: irantriz21
لینک وبینار برای ثبت نام رایگان:

کتاب چاپی 40 اصل ابداعی TRIZ برای نوآوری


http://s6.picofile.com/file/8390095192/trizbook99.png

لطفاً برای  سفارش کتاب چاپی 40 اصل  ابداعی TRIZ برای نوآوری به لینک ذیل مراجعه فرمایید.

آموزش مجازی (ویدئویی) TRIZ


آموزش مجازی (ویدئویی) TRIZ

اکنون محصولی دیگر از خانه ایران تریز irantriz.ir برای آموزش مجازی TRIZ بصورت ویدئویی آماده ارائه است.

این اولین گام اساسی در زمینه آموزش گام به گام TRIZ و تکنیک های خلاقیت است که بصورت ویدئویی بدون سخنرانی در قالب 74 کلیپ آموزشی کاملاً تصویری، انیمیشنی و فیلمی به زبان فارسی ارائه می گردد. (کل زمان نمایش 7 ساعت و 32 دقیقه و حجم کل دانلود 505 مگابایت است.)

ویژگی های مهم

دسترسی آسان از طریق دانلود و قابلیت مشاهده فیلم ها بر روی کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت، و موبایل و فشرده بودن حجم آنها در قالب MP4 از ویژگی های منحصر بفرد این درس افزار آموزشی است.

نمونه کار

برای دانلود و مشاهده نمونه فایلهای آموزشی بر روی عناوین زیر کلیک فرمایید:

1-     تریز چیست؟

2-     اصل 10 تریز  

3-     خطای ذهن  

برای ارائه درخواست خود اینجا کلیک بفرمایید.


http://s5.picofile.com/file/8119109992/irantriz4.jpg


23 آبان روز جهانی دیابت

23 آبان روز جهانی دیابت

نامگذاری ۱۴ نوامبر هر سال به نام روز جهانی دیابت دلیل خاصی داشت. این روز مصادف با سالروز تولد فردریک بنتینگ است که با همکاری چارلز بست در سال ۱۹۲۲ موفق به کشف انسولین شده بود.

به مناسبت روز جهانی دیابت مربی بهداشت در کلاسهای دوم نپتون و اورانوس عکسهایی از عوارض بیماری دیابت به دانش آموزان نشان داد که در حین تماشای این عکس ها توضیحاتی در رابطه با این بیماری داده شد و راه های کنترل آن بیان شد و به سوالات دانش آموزان در مورد چگونگی دچار شدن به دیابت پاسخ داده شد.

کاشف داروی انسولین که بود


Frederick Banting
(November 14, 1891 – February 21, 1941)

کاشف داروی انسولین که بود انسولین داروی معالجه بیماری دیابت یا قند است.
شخصی که به این بیماری مبتلاست در ترکیبات شیمیایی مزاج او اختلالاتی رخ می دهد و مانع آن می شود که نشاسته و قند تولید انرژی کند.
غده بزرگی به نام لوزالمعده در بدن وجود دارد که ماده ای به نام انسولین تولید می کند که بدن برای مصرف نشاسته و قند به آن نیاز دارد.
بدن شخصی که مبتلا به بیماری دیابت است به مقدار کافی انسولین تولید نمی کند یا اگر هم تولید می کند نمی تواند آن را مصرف کند.
اگر به این بیماری توجهی نشود و بدون معالجه بماند شخص مبتلا دچار تشنگی شدید یا از وزن بدن او کاسته می شود و با احساس ضعف شدید عاقبت به حال اغما می افتد.
پزشکان از مدتی پیش به این مسئله پی بردند کسی که مبتلا به بیماری دیابت است نمی تواند قند موجود در بدن خود را به مصرف برساند و مسئله عمده این است که چگونه ماده انسولین به بدن بیمار رسانده شود، در این مورد دانشمندان راه حلی یافتند و آن هم گرفتن انسولین از لوزالمعده حیوانات سالم بود که هیچ کس موفق نشد در این کار توفیقی به دست آورد.
قرعه این فال به نام پزشک و دانشمند کانادایی به نام »فردریک بنتینگ« درآمد که در سال 1891 در ایالت اونتاریو متولد شده بود، وی یک روز هنگام تدریس درباره لوزالمعده در دانشگاه اونتاریو ناگهان دریافت که تهیه انسولین امکان پذیر است.
سپس برای تحقق این امر نزد مدیر آزمایشگاه بزرگ دانشگاه رفته و از او کمک خواست و او نیز موافقت کرد که آزمایشگاه را به مدت چند هفته در اختیار او بگذارد.
این شخص عاقبت موفق شد اولین بار انسولین را از لوزالمعده یک سگ به دست آورد و در سال 1922 همین ماده را به جوان بیماری که بخاطر مرض قند همه از او قطع امید کرده بودند تزریق کرد و بلافاصله علائم بهبود در او پیدا شد.
پس از آن به عده دیگری از بیماران دیابتی انسولین تزریق کرد و همه آن ها بهبود یافتند و به این ترتیب گام بسیار مهمی در تاریخ پزشکی برداشته شد.

همایش دیابت و خانواده به مناسبت روز جهانی دیابت


همایش دیابت و خانواده به مناسبت روز جهانی دیابت در دانشگاه برگزار می شود

به مناسبت روز جهانی دیابت، همایش های دیابت و خانواده در کاشان و آران و بیدگل به شرح ذیل برگزار می شود:
 
دوشنبه 23 آبان ماه 1390 _ آران و بیدگل، سالن شهید عربیان
 
شنبه 28 آبان ماه 1390 - کاشان، سالن آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه

دانستنی‎های دیابت به بهانه روز جهانی دیابت

دانستنی‎های دیابت به بهانه روز جهانی دیابت

حکیم مهر - سازمان بهداشت جهانی همراه فدراسیون بین‌المللی دیابت از سال 1991، روز 14 نوامبر برابر با 23 آبان ماه هر سال را با نام «روز جهانی دیابت» نامگذاری کرده‌اند تا به این بهانه روزی هم برای بالابردن سطح اطلاعات و آگاهی همه مردم دنیا از این بیماری شایع داشته باشیم و همراه با 160 کشور جهان با بیماران دیابتی هم‌صدا شویم. اگرچه دیابت درمان‌پذیر نیست، اما قابل کنترل است. روز 14 نوامبر در واقع سالروز تولد دکتر فردریک بانتینگ است. او محققی است که با همکاری چارلز بست برای اولین بار در سال 1922 انسولین را برای درمان افزایش قند خون بیماران دیابتی معرفی کرد. سازمان بهداشت جهانی از سال 2009 تا سال 2013 برنامه‌های روز جهانی دیابت را بر 2 اصل آموزش و پیشگیری از دیابت بنا نهاده و این خود نشان‌دهنده میزان اهمیت این دو موضوع است.

با دیابت آشنا شوید

بیماری دیابت به بالابودن مداوم قند خون اطلاق می‌شود که در واقع ناکافی‌بودن میزان انسولین خون این مشکل را ایجاد می‌کند. انسولین هورمونی است که برای سوخت و ساز گلوکز (مهم‌ترین قند ساده) در بدن لازم است. وقتی انسولین به حد کافی در بدن نباشد، قند به مصرف سلول‌های بدن نمی‌رسد و در خون می‌ماند و این زمان است که گفته می‌شود قند خون بالا رفته است. بالابودن میزان قند خون و به عبارت بهتر عدم کنترل این بیماری به سلول‌های شبکیه چشم، بافت کلیه و سلول‌های عصبی و... آسیب می‌رساند و سبب عوارض جبران‌ناپذیری در این اعضاء خواهد شد.

هورمون انسولین به طور طبیعی از غده لوزالمعده یا همان پانکراس ترشح شده و وارد خون می‌شود. در افرادی که به هر دلیلی مانند دلایل ژنتیکی، خود ایمنی و... لوزالمعده انسولین ترشح نمی‌کند یا میزان اندکی انسولین می‌سازد، فرد به دیابت نوع یک مبتلا می‌شود. بدن این افراد نمی‌تواند از قند استفاده کند، بنابراین فرد لاغر شده و برای ادامه زندگی حتما باید انسولین تزریق کند. در مقابل در بیماری دیابت نوع 2 که شایع‌تر هم هست، هورمون انسولین از لوزالمعده ترشح می‌شود، اما میزان آن ناکافی است یا سلول‌های بدن به آن واکنش ندارند. این بیماری معمولا با مصرف دارو‌های کاهنده قند خون و در مواردی نیز انسولین کنترل می‌شود.

آنچه در بسیاری از موارد بیماران دیابتی را دچار عوارض می‌کند، ناآگاهی از میزان قند خون است. این مساله بخصوص در بیماران دیابت نوع 2 که علائم پرسر و صدایی ندارد و بیماری کم‌کم خود را نشان می‌دهد، بیشتر دیده می‌شود. به عبارت دیگر گاهی فرد از بیماری خود اطلاع ندارد و زمانی که بالا بودن قند خون صدماتی را بر اعضایی مانند کلیه، چشم و... وارد می‌کند به مراکز درمانی برای معالجه می‌رود. با توجه به این مساله واجب است که همه علائم دیابت را بشناسند.

دیابت خود را چگونه نشان می‌دهد؟

واقعیت این است که در بسیاری موارد، افرادی که در مراحل اولیه بیماری دیابت هستند، می‌توانند با آگاهی از بیماری خود آن را بخوبی کنترل کنند و جلوی پیشرفت آن را بگیرند. زیرا تشخیص زودرس دیابت می‌تواند از عوارض آن پیشگیری کند، اما این امر جز با آگاهی از علائم اولیه بیماری میسر نمی‌شود. نوشیدن زیاد آب و تشنگی زیاد، افزایش دفعات دفع ادرار (تکرر ادرار)، احساس بی‌حالی و خستگی، خارش و خشکی پوست و بی‌حسی یا احساس مورمور در انتهای دست‌ها و پاها و تارشدن دید ازجمله علائم دیابت هستند که هر فردی با احساس آن حتما باید به پزشک مراجعه کند تا آزمایش‌های تشخیصی برای او تجویز شود. با وجود این باید دانست این علائم در بیماران دیابت نوع 2 آنقدر تدریجی است که گاهی خود فرد هم متوجه آنها نمی‌شود. بنابراین پزشکان توصیه می‌کنند افرادی که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت هستند برای بررسی و معاینه باید به صورت دوره‌ای (حداقل سالی یک بار) به پزشک مراجعه کنند.

چه کسانی در معرض ابتلا هستند

ـ کسانی که سابقه ابتلا به دیابت در خانواده آنها وجود دارد باید بیشتر به فکر پیشگیری از دیابت باشند.

ـ افراد چاق؛ خطر ابتلا به دیابت در افراد چاق زیاد است، زیرا وزن بالا و نیز افزایش بافت چربی، مقاومت به انسولین را بالا می‌برد. این افراد هم می‌توانند با کاهش وزن و اصلاح سبک زندگی و غذا خوردن و البته عادت به انجام ورزش، احتمال خطرابتلا به دیابت را برای خود به صفر برسانند.

ـ افراد مسن؛ سن بالای 40 نیز یکی از عوامل خطر برای ابتلا به دیابت است. به نظر می‌رسد پیری سلول‌های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده دلیلی برای کاهش تولید انسولین باشد.

ـ کسانی که فشار خون دارند؛ بالا بودن فشار خون نیز ریسک ابتلا به دیابت را بالا می‌برد. محققان طی مطالعاتی دریافته‌اند که فشار خون بالا و نیز تری‌گلیسیرید بالا و نیز پایین‌بودن میزان کلسترول خوب از عوامل خطر برای ابتلا به دیابت است. کلسترول خوب یا همان HDL کمتر از 35 و نیز تری گلیسیرید بیشتر از 150 شانس ابتلا به دیابت نوع 2 را تا حد چشمگیری افزایش می‌دهد.

ـ سابقه ابتلا به دیابت بارداری نیز ریسک ابتلا به دیابت را پس از زایمان زیاد می‌کند. حتی فرزندان حاصل از این بارداری‌ها نیز در آینده مستعد ابتلا به دیابت هستند.

ـ سبک زندگی نیز یکی از عوامل تعیین‌کننده در سلامت است و در میان بیماری‌های عصر فناوری، بیماری دیابت نیز با نوع و شیوه غیرفعال و تغذیه افراد نسبت مستقیم دارد.

پیشگیری از دیابت برای همه

اگر چه امروز شمار بیماران دیابتی بسرعت رو به افزایش است، اما از آنجا که این بیماری براحتی قابل پیشگیری است به نظر می‌رسد تنها راه درمان آن همان کنترل و در نهایت پیشگیری از ایجاد آن است. بنا به نظر بزرگان علوم پزشکی، نخستین گام در پیشگیری از این بیماری چیزی جز آموزش افراد جامعه برای داشتن سبک بهتر و سالم‌تر زندگی نیست.

امروز تحرک کم، استفاده زیاد از خودرو و ورزش‌نکردن در زندگی اغلب افراد دیده می‌شود که نتیجه‌ای جز اضافه وزن و چاقی ندارد. تجمع چربی در بدن و در نتیجه آن چاقی بخصوص چاقی‌های شکمی سبب می‌شود مقاومت بدن در برابر انسولین بالا رود و دیابت نوع 2 عارض شود. پیاده‌روی یکی از بهترین ورزش‌ها برای مبارزه با دیابت است. مطالعات نشان داده که ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی تعداد گیرنده‌های انسولین را روی دیواره سلول‌ها افزایش می‌دهد. با افزایش این گیرنده‌ها قند خون وارد سلول شده و به مصرف آن می‌رسد و در نتیجه این قند کاهش می‌یابد.

تحقیقات جدید محققان علوم پزشکی نشان می‌دهد، بیماران دیابتی که عادت به انجام ورزش دارند و رژیم غذایی خود را اصلاح کرده‌اند به مراتب بیشتر از سایر بیماران در کنترل بیماری موفق‌ترند و به مصرف داروهای کمتری نیاز دارند و این موضوع برای بیماران دیابت نوع 2 از اهمیت بیشتری برخوردار است. داشتن برنامه روزانه ورزشی مانند پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری برای مدت نیم ساعت در طول روز به طور مداوم و مرتب در درازمدت تاثیری باورنکردنی در بهبود و کنترل دیابت دارد. افرادی که دارای میزان قند خون در حد مرز هستند یا در مراحل ابتدایی آن قرار دارند قبل از این که برای آنها دارو تجویز شود، می‌توانند از اثرات معجزه‌آسای ورزش در کنار اصلاح الگوی غذایی، دیابت را به کنترل خود درآورند. پرهیز از مصرف غذاهای پرکالری و چرب و نیز مصرف بیشتر سبزیجات و میوه‌ها به کنترل قند خون کمک بسیاری می‌کند.

راه‌های پیشگیری از مشکلات چشمی

دیابت می‌تواند به قسمت‌های مختلف چشم آسیب برساند. شبکیه چشم پرده‌ای است در انتهای چشم که تصویر روی آن نقش می‌بندد و دارای عروق خونی و اعصاب مهم بینایی است.

بالابودن طولانی مدت قند خون و عدم کنترل آن سبب آسیب به عروق خونی این پرده می‌شود و مویرگ‌های آن ناحیه دچار خونریزی شده و خون کافی به این ناحیه نمی‌رسد که در این صورت مشکلات بینایی برای فرد ایجاد می‌شود، اما در بسیاری موارد نیز در مراحل اولیه فرد اشکالی را در بینایی احساس نمی‌کند و هنگامی که این مشکل پیشرفت کند، خود را به طور واضح نشان می‌دهد. از این رو مراجعه به چشم‌پزشک حداقل سالی یک بار برای همه بیماران دیابتی ضروری است.

پزشک با ریختن قطره مخصوص در چشم، مردمک را برای معاینه آماده و سپس ته چشم را معاینه می‌کند، بنابراین اگر مشکل چشمی بر اثر دیابت به وجود بیاید در همان مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود. امروز پزشکان از درمان لیزر برای جلوگیری از خونریزی عروق ته چشم استفاده می‌کنند. علاوه بر آن پزشک از نظر آب مروارید و آب سیاه و عصب بینایی شما را معاینه خواهد کرد.

مراقبت از پاها در افراد دیابتی

آسیبی که بالا بودن قند خون به اعصاب محیطی انتهای اندام‌ها وارد می‌کند، سبب می‌شود یکی از عوارض این بیماری بی‌حسی انتهای اندام‌ها باشد. در این صورت حس درد در این قسمت‌ها کاهش می‌یابد و فرد را در صورت آسیب، کمتر متوجه می‌کند.

از سوی دیگر، آسیب‌های عروقی نیز مویرگ‌های خون‌رسان به این نواحی را تخریب می‌کند و خون‌رسانی به انتهای اندام‌ها دچار اختلال می‌شود. این مساله خصوصا در پاها سبب ایجاد زخم‌هایی می‌شود که نه‌تنها بهبود نمی‌یابند بلکه پیشرفت هم می‌کنند و مستعد عفونت نیز می‌شوند و نتیجه جبران‌ناپذیری را برای فرد به دنبال می‌آورند. فرد بیمار با آگاهی و شناختی که از این عارضه دارد بخوبی باید از پاهایش مراقبت کند. بررسی روزانه پاها از نظر بریدگی و تاول یا قرمزی و تورم و نیز جراحت‌های ناخن بسیار با اهمیت است. زیرا این زخم‌ها ممکن است به علت آسیب‌های عصبی دردی نداشته باشند.

کلیه‌ها هم در خطرند

آسیب‌های عروقی تنها محدود به چشم‌ها، پاها و... نمی‌شوند بلکه اعضای حساسی مانند کلیه هم در این میان آسیب می‌بینند. رسوب گلوکز اضافی در پارانشیم کلیه نیز مزید بر علت است، اما خوشبختانه تشخیص زودرس این عارضه نیز با انجام آزمایش‌های تشخیصی دوره‌ای امکان‌پذیر است و با تجویز داروهایی سیر این عارضه کند خواهد شد.

تغذیه بیماران دیابتی چندان هم پیچیده نیست

شاید بتوان مهم‌ترین دغدغه افراد مبتلا به دیابت را تغذیه آنها دانست. محدود کردن مصرف قند و نشاسته شاید در ابتدا مشکل به نظر برسد ولی با جایگزینی غذاهای مناسب می‌توان تغذیه‌ای متنوع و سالم را برای دیابتی‌ها نیز برنامه‌ریزی کرد. گاهی شنیده می‌شود که فرد مبتلا به دیابت، نباید نان یا برنج مصرف کند و کلا مواد نشاسته‌ای برای دیابت ممنوع است، اما واقعیت آن است که مصرف نشاسته برای همه ضروری است، اما در بیماران دیابتی مواد نشاسته‌ای باید با برنامه مصرف شود، زیرا علاوه بر تامین انرژی،فیبر و ویتامین‌های ضروری را برای بدن تامین می‌کند.

یکی از بهترین راه‌های مصرف مواد نشاسته‌ای آن است که در یک وعده غذایی از یک نوع آن استفاده کرد. استفاده از نان‌های سبوس‌دار مانند سنگگ و نیز نان‌های حاوی غلات مانند نان جو به دلیل داشتن فیبر بیشتر هم به عملکرد بهتر روده‌ها کمک می‌کند و هم ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری را به بدن می‌رساند. مواد نشاسته‌ای به دلیل آن که برای تبدیل‌شدن به قند‌های ساده نیاز به هضم دارند به طور سریع و یکباره جذب خون نشده و آن را سریع بالا نمی‌برند. در مقابل مواد غذایی حاوی قند و شکر مانند نوشابه‌های قندی، مربا، شکلات و شیرینی و کیک معمولا خیلی زود قندشان جذب خون شده و میزان قند خون را بالا می‌برند.

از سوی دیگر، میزان چربی غذاها باید محدود شود تا هم از اضافه وزن و چاقی پیشگیری کند و هم عملکرد انسولین بهبود یابد. در این صورت باید مصرف روغن‌های مایع گیاهی را به جای روغن حیوانی و کره در برنامه غذایی جایگزین کرد. مصرف لبنیات از نوع کم‌چرب یا بدون چربی را نیز حتما در غذای روزانه بگنجانید. گروه مهم غذایی دیگر، سبزیجات و میوه‌ها هستند که باید حتما به طور روزانه و به مقدار کافی در بیماران دیابتی مصرف شود، اما گاهی شیرین بودن میوه‌ها مورد سوال بیماران دیابتی است و آنها را دچار شک می‌کند. واقعیت آن است که مصرف میوه‌هایی مانند انگور بر افزایش قند خون تاثیر خواهد داشت. همچنین میوه‌های خشک مانند انجیر و توت و کشمش به علت غلیظ شدن و از دست دادن آب حاوی قند فراوان هستند و مصرف آنها باید محدود شود.

مصرف میوه‌ها به جای آبمیوه ارجحیت دارد، زیرا علاوه بر مواد معدنی و ویتامین‌های موجود، فیبر بیشتری دارد و به جذب کندتر مواد قندی کمک می‌کند. گنجاندن انواع سالاد سبزیجات در برنامه غذایی نیز مفید است به شرطی که به جای سس‌های چرب از آبلیمو و آبغوره یا ماست استفاده شود.

مصرف گوشت‌های کم‌چرب مانند گوشت سینه مرغ و ماهی به شما برای ساخت و ساز و ترمیم بافت‌های بدن کمک می‌کند، اما باید از مصرف گوشت قرمز چربی‌دار یا گوشت مرغ دارای پوست پرهیز کرد.

عوارض دیابت قابل پیشگیری هستند

قند زیاد در خون باعث آسیب‌رساندن به سلول‌های مختلف بدن می‌شود و عوارضی را پدید می‌آورد. آسیب به سلول‌های شبکیه چشم که منجر به نابینایی می‌شود یا نارسایی‌های کلیه و زخم‌های دیابتی از این دسته هستند. با انجام اقداماتی می‌توان از بروز این عوارض پیشگیری کرد یا آنها را تا جای ممکن به تعویق انداخت و حتی با دیابت زندگی شیرینی را  تجربه کرد.

کنترل منظم قند خون و پایین نگه‌داشتن آن در حد نرمال تا حدود بسیار زیادی از ایجاد عوارض دیابت پیشگیری می‌کند. با اندازه‌گیری قند خون در منزل با دستگاه گلوکوتست، فرد از میزان قند خون خود اطلاع حاصل می‌کند و این باعث می‌شود او به بیماری خود نگرش و بصیرت بهتری پیدا کند و بدن خود و تاثیر غذاها را طبق تجربه دریابد و با مراجعه مستمر به پزشک و انجام آزمایش‌های دوره‌ای قند خون را به کنترل درآورد. فرد دیابتی باید قند خون ناشتای کمتر از 130 و نیز قند 2 ساعت بعد از غذای کمتر از 180 داشته باشد. علاوه بر آن آزمایش دیگری ـ که نشان‌دهنده میزان قند خون در 3 ماهه اخیر است ـ نیز هر 3 ماه یک بار باید انجام شود. این آزمایش HbA1c نام دارد و میزان آن باید کمتر از 7 درصد باشد. در این صورت است که می‌توان گفت این فرد یک دیابتی موفق است، البته به شرطی که چربی و فشار خون نرمالی هم داشته باشد.

براساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت تا سال 2025، تعداد مبتلایان به دیابت در جهان به 333 میلیون نفر می‌رسد. این آمار نشان می‌دهد که دیابت در کشورهای توسعه‌یافته تا 42 درصد و در کشورهای در حال توسعه تا 170 درصد افزایش می‌یابد. مطالعات نشان می‌دهد سبک زندگی در ایجاد بیماری دیابت بیش از سایر عوامل نقش دارد. با افزایش شهرنشینی سبک زندگی به سمت عدم تحرک مناسب، تغذیه نامناسب و مصرف غذاهای آماده پیش رفته است.

 

خبر مرتبط :

 

روز جهانی دیابت و پیشگیری از دیابت

روز جهانی دیابت و پیشگیری از دیابت


14 نوامبربا همکاری بنیاد بین‌المللی (IDF)  و سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری چنین روزی افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان این پدیده روزافزون است.

   مجمع عمومی سازمان ملل  با  تصویب قطعنامه برجسته و منحصر به فرد، دیابت را "یک بیماری مزمن و ناتوان کننده با هزینه های هنگفت“ معرفی کرد که خانواده‌ها، دولت ها و کل جهان با آن مواجه است.این سازمان با پذیرش روز جهانی دیابت و برجسته کردن خطرات جهانی این بیماری، تعهد خود را برای مبارزه با دیابت نشان داده است. (+)


در راستای پیشگیری از هزینه‌های سرسام‌آور دیابت، «‌داشتن اطلاعات»‌ و «‌آموزش لازم»‌ ضروری است و به همین دلیل آموزش و پیشگیری در سال‌های 2009 تا 2013 شعار فدراسیون بین‌المللی دیابت اعلام شده است.

فدراسیون بین المللی دیابت چند سال است که بر روی دیابت در کودکان تمرکز کرده و قصد خود را افزایش آگاهی در میان والدین ، معلمین ، کادر بهداشت و درمان ، سیاستمداران و سران کشورها و عموم مردم اعلام داشته است.(+)بیش از 200 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند. بسیاری از آنها مراقبت‌های مورد نیاز را دریافت نمی‌کنند.



وضعیت دیابت در ایران


دکتر اسدالله رجب رئیس انجمن دیابت در آستانه روز جهانی دیابت گفت: "هم اکنون در ایران حدود شش میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند.  شیوه زندگی جدید که با کاهش فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و استرس مداوم توام شده از مهم ترین دلایل افزایش شیوع دیابت است. عوامل محیطی باعث می شود تا افراد مستعد و افرادی که زمینه ابتلا به دیابت را دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار بگیرند."


و هم چنین به گزارش ایسنا -دکترمحمد علوی نیا رئیس اداره غدد و متابولیک وزارت بهداشت در مراسم روز جهانی دیابت گفت:


"افزایش روند شهرنشینی، ماشینی شدن زندگی،‌ کاهش فعالیت فیزیکی به علت زندگی شهرنشینی و افزایش استرس به همراه تغذیه نامناسب از دیگر عواملی است که باعث شیوع بیماری‌های غیرواگیر در ایران شده است. "




گام هایی  برای پیشگیری از دیابت

با سبک زندگی سالم می توان ازابتلا به دیابت نوع 2 پیشگیری نمود:


Exercise equipment, water, tape measure and an apple













1. اولین کار ورزش-آخرین کار تلویزیون. ورزش منظم به خودی خود می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. ورزش به نگه داشتن وزن مناسب کمک می کند، و فواید بسیار زیاد دیگری نیز دارد.ورزشهایی را انتخاب کنید که لذت ببرید و هر روز انجام دهید. بیش از حد تلویزیون تماشا کردن  خطردیابت  را افزایش می دهد. 





بنابراین زمان نشستن را به زمان ورزش کردن تبدیل کنید.




2-سعی کنید همیشه وزن مناسب داشته باشید. وزن سالم داشتن بهترین کار  برای کاهش خطر ابتلا به دیابت است. آیا نیازمند از دست دادن وزن هستید؟ فعال شدن و خوردن یک رژیم غذایی سالم، با مقدار کمتر،  و به آرامی خوردن  بهترین شرط  برای رسیدن  به وزن مناسب است.



3-چربی ها و پروتئین های سالم را انتخاب کنید، و گوشت قرمز و فرآوری شده را کمتر استفاده کنید. . یک رژیم غذایی غنی از  چربی های اشباع نشده می تواندبه کاهش  خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی کمک کند. روغن زیتون و روغن کانولا  و روغن موجود در آوکادو، مغزها و دانه ها انتخاب های خوبی هستند. برای پروتئین  مصرف استیک,کله پاچه, هات داگ، و ژامبون و همبرگر را محدود کرده و مغزها(آجیل) و حبوبات را به جایش مصرف کنید.





  4-بر روی غذاهای گیاهی تمرکز کنید.

غذاهای فیبر دار  خطر ابتلا به دیابت را با بهبود کنترل قند خون کاهش می دهند.

به کاهش وزن با احساس سیری که به وجود می آورند ,کمک می کنند.
غذاهای با فیبر بالا شامل میوه ها ، سبزیجات، حبوبات ، غلات سبوس دار، آجیل و دانه ها است.
نخود با کیفیت ترین غذای فیبر دار دنیاست.
 یک رژیم غذایی با میزان بالای  غلات سبوس دار می تواند  به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند .غلات باعث می شوند که سطح قند خون حفظ شود.




5-کاهش کربوهیدرات های تصفیه شده و نوشیدنی های شیرین. نان سفید، برنج سفید، ماکارونی سفید و سیب زمینی باعث افزایش سریع و شدید در قند خون می شود. خوردن مقدار زیادی از این کربوهیدرات های تصفیه شده و شکر ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش  دهد. برای کاهش خطر  غلات سبوس دار مصرف کنید .و به جای نوشیدنی های شیرین  از آب و دمنوش های گیاهی استفاده کنید.




لینک مربوط:

http://food4u.blogfa.com/cat-66.aspx



در همین رابطه:

Read more about whole grains.

Read more about healthy fats.

Read more about healthy sources of protein.

Read more about staying active.



12Tips to Avoid Diabetes Complications


>>هفت قانون برای کنترل دیابت در طول زندگی


>>دیابت را بشناسیم و از هم اکنون مهارش کنیم



بیشتر: سلامت نیوز نخستین پایگاه خبری در حوزه سلامت

پی نوشت:


"بیسفنول آ"   که در جدار داخلی قوطی‌های نوشیدنی و کنسروها وجود دارد و برای ساخت انواع پلاستیک با کاربردهای مختلف استفاده می‌شود میتواند باعث دیابت شود...

مراسم روز جهانی دیابت در واحد برسی قند و چربیهای خون

مراسم روز جهانی دیابت در واحد برسی قند و چربیهای خون

دکتر هاشمی
 
اهمیت بیماری دیابت به عنوان یک بیماری مزمن ، ضعیف کننده و پیچیده در بهداشت و سلامت امروزه به حدی است که حتی سازمان ملل نیز از آن به عنوان یک عامل تهدید کننده رفاه خانواده در تمامی کشورهای جهان یاد می کند. برآورد میشود که در جهان به طور میانگین در هر 10 ثانیه 1 نفر به خاطر این بیماری جان خود را از دست میدهند و در هر 30 ثانیه یک پا بخاطر دیابت قطع میگردد. مطالعات انجام شده در کشورمان نیز نشان دهنده ابتلا نزدیک به 3 میلیون ایرانی به این بیماری است و تعداد سالهای از دست رفته عمر بر اثر این بیماری در ایران در حدود 150 هزار سال برآورد میشود. یکی از چالش های مهم در کنترل بیماری دیابت ، آموختن و بکار بستن مهارتهائی است که بیمار باید آنها را بیاموزد. و در حقیقت نقش کلیدی در کنترل دیابت و پیشگیری از عوارض را فرد دیابتی ، شخصا بر عهده دارد. مطابق توصیه های بین المللی ، کنترل دیابت وظیفه یک گروه است و فرد دیابتی در مرکز این گروه قرار دارد. بر این اساس و طبق استاندارد فدراسیون جهانی دیابت سالیانه حداقل 15 ساعت آموزشی برای هر فرد دیابتی ضروری است و آموزش در خصوص اهمیت دیابت و راهکارهای کنترل و جلوگیری از بروز عوارض آن یکی از مهمترین اصول کنترل پایدار دیابت محسوب میشود. بدین منظور و به مناسبت 23 آبان ، روز جهانی دیابت ، واحد بررسی قند و چربی های خون با همکاری مرکز تحقیقات دیابت و روابط عمومی پژوهشکده و همچنین اداره سلامت شهرداری منطقه 13 ، اقدام به برگزازی همایش علمی ، مردمی با عنوان راهکار های پیشگیری و درمان دیابت نمود. در این همایش که در محل سالن همایش های روح الله ( واقع در محله نیروی هوایی ) و با حضور جمع کثیری از مبتلایان به دیابت و عموم مردم برگزار شد ، در ابتدا جناب آقای دکتر مومنان – ریاست محترم واحد بررسی قند و چربی های خون – ضمن معرفی روز جهانی دیابت ، برنامه های واحد بررسی قند و چربی ها در کنترل دیابت را تشریح نمودند. سپس آقای دکتر حسین دلشاد – ریاست محترم مرکز تحقیقات غدد درون ریز - ضمن اشاره به عوارض ناشی از دیابت ، اصول کاربردی جلوگیری از این عوارض را تشریح نمودند . توجه کافی به کنترل قند خون در کنار پایش مستمر وضعیت چربی ها خون ، فشار خون و عملکرد کلیه ها و توجه کافی به عوامل خطر زمینه ساز بروز عوارض ناشی از دیابت ( نظیر دریافت قند های ساده ، استعمال دخانیات ، استرس و فعالیت بدنی ) از جمله عناوین مهم مباحث ایشان را شامل میشدند که با توجه به استقبال شدید حضار ، ایشان سوالات برخی از دوستان را به صورت حضوری نیز پاسخ دادند. همچنین در ادامه آقای سعید صادقیان شریف کارشناس ارشد تغذیه ، ضمن معرفی اصول اولیه برنامه غذائی در مبتلایان به دیابت ، نحوه تنظیم برنامه غذائی فردی را به بیماران آموزش دادند اندازه گیری رایگان قند و معرفی برخی از محصولات پزشکی و غذایی مناسب جهت کنترل قند خون نیز از جمله دیگر فعالیت های همراه این همایش بود . در انتهای این برنامه به 28 نفر از شرکت کنندگان جوایز ویژه ای شامل دستگاه اندازه گیری قند خون ( گلوکومتر) و محصولات غذایی رژیمی اهداء شد .
 تاریخ  ثبت: 1389/12/7،  تاریخ تغییر: 1389/12/7

بیست و سوم آبان روز جهانی دیابت گرامی باد

بیست و سوم آبان روز جهانی دیابت گرامی باد

یک اختلال در سوخت و ساز ( متابولیسم ) بدن است که در آن یا انسولین به مقدار کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود قادر نیست تا وظیفه خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن قند خون بالا می رود.

باتوجه به اینکه دیابت در شهرستان کاشان و آران و بیدگل شیوع بالایی دارد ( 4/7 درصد ) لازم است که همه با هم برای پیشگیری از دیابت اقدام نمائیم. در این راستا اقدامات زیر را بایستی انجام دهیم.

الف- آموزش شامل :

  1. آموزش عموم مردم درخصوص علائم –عوارض و راههای پیشگیری از دیابت
  2. آموزش افراد در معرض خطر بیماری جهت اینکه به موقع آزمایش قندخون داده تا نسبت به سلامت یا بیماری خود آگاه شوند.
  3. آموزش افراد پره دیابتیک : افراد پره دیابتیک کسانی هستند که قند خون آنها 126-110 میلی گرم در دسی لیتر خون
    می باشد. این افراد درصورت عدم رعایت رژیم غذایی مبتلا به دیابت می شوند. بنابراین آموزشهای لازم زیر را دریافت نمایند.
  4. آموزش بیماران دیابت درخصوص کنترل قندخون آنها و پیشگیری از عوارض دیابت.

ب- آزمایش ( غربالگری )

کلیه افراد در معرض خطر بیماری دیابت بایستی بیماریابی ( آزمایش ) شوند افراد در معرض خطر کسانی هستند که دارای اضافه وزن - چاقی- سابقه دیابت در خانواده درجه 1 ( پدر، مادر، خواهر، برادر ) سابقه سقط مرده زایی در خانمها ، سابقه تولد نوزاد با وزن بیش از 4 کیلوگرم را دارند.

ج- پیگیری و کنترل بیماران دیابتی جهت پیشگیری از عوارض بیماری : بیماران دیابتی بایستیهر ماه یکبار به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه تا پرسنل بهداشتی نسبت به کنترل آنها اقدام نمایند.

همچنین طبق دستور پزشک خودشان بایستی رژیم غذایی را رعایت و به موقع دارو مصرف نماید تا از عوارض بیماری پیشگیری گردد.

/23 آبان روز جهانی دیابت/دیابت نوع 2 کم خطرناک است،

23 آبان روز جهانی دیابت (اطلاعاتی درباره دیابت)
/23 آبان روز جهانی دیابت/دیابت نوع 2 کم خطرناک است، نه خفیف! 95 درصد مبتلایان به دیابت از دیابت نوع 2 رنج می‌برند


دیابت بیماری ای است که به علت بالا بودن مداوم قند خون به وجود می‌آید و دیابت نوع 2 شایعترین نوع بیماری قند است به طوری که حدود 95 درصد از مبتلایان به دیابت از آن رنج می‌برند که اغلب آنها دچار اضافه وزن هستند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، لوزالمعده مبتلایان به دیابت نوع 2(دیابت غیروابسته به انسولین)، قادر به تولید انسولین است ولی سلول‌های بدن به انسولین موجود در خون پاسخ مناسب نمی دهند. افراد مبتلا به دیابت نوع 2، اغلب با رعایت رژیم غذایی و ورزش درمان می‌شوند. این بیماران گاهی اوقات برای کاهش و رساندن قند خون به میزان طبیعی می‌توانند از قرص‌های خوراکی پایین آورنده قند خون و یا انسولین هم استفاده کنند.

برخلاف افراد مبتلا به دیابت وابسته به انسولین در مبتلایان به دیابت غیروابسته به انسولین، علایم دیابت به کندی پدیدار می‌شوند و معمولا چندین سال طول می‌کشد تا شخص از بیماری خودآکاهی یابد.

تشنگی بیش از حد، افزایش تعداد دفعات ادرار(تکرر ادرار)، کاهش وزن، خستگی و احساس از دست رفتن انرژی، تاری دید، خشکی و خارش پوست، عفونت‌های عود کننده مانند برفک، عفونت‌های دستگاه اداراری ،عفونت‌های پوستی و از بین رفتن حس بخش‌های انتهایی اندام‌ها یا احساس گزگز و مورمور از علایم این بیماری هستند.

این علامت‌ها در بیماران دیابتی نوع 2 ممکن است به طور تدریجی آغاز شود و حتی افراد مبتلا هیچ یک از این علایم را تجربه نکنند و یا اینکه پس از گذشت چندین سال نیز دیابت آنان تشخیص داده نشود.

وجود سابقه خانوادگی دیابت، وزن بالا، سن بالای 40 سال، سابقه دیابت در دوران بارداری، مصرف داروهایی که سبب بروز دیابت می‌شوند مانند کورتون‌ها، فشار خون بالا و سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را تشدید می‌کند.

دیابت نوع 2 خفیف‌تر از نوع 1 نیست

محققان مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با رد این باور که دیابت نوع 2 خفیف‌تر از نوع 1 است، معتقدند: تمام افراد مبتلا به دیابت اگر به طور دقیق درمان نشوند و همواره قند خون آنها بالا باشد، دچار عوارض مخرب این بیماری می‌شوند.

بالا بودن مداوم قند خون باعث ابتلای افراد به بیماری دیابت می شود. قند خون به دو علت به مقدار زیاد در بدن افزایش می‌یابد؛ یا لوزالمعده قادر به ترشح کافی انسولین نیست و یا سلول‌های بدن نمی‌توانند قند خون را به خوبی مصرف کنند.

کربوهیدرات‌ها (مواد قندی) پس از گوارش و هضم به گلوکز (مهمترین قند ساده) تبدیل و وارد جریان خون می‌شوند تا بدن از آن‌ها به عنوان سوخت برای سلول‌ها استفاده کند. قند، انرژی لازم برای زنده ماندن و رشد سلول‌های بدن را تأمین می کند.

طبق اعلام محققان مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، همه افراد دارای مقداری گلوکز در خون خود هستند که میزان آن به طور طبیعی در حالت ناشتا بین 70 تا 110 میلی گرم در هر 100 سی سی خون است. اگر میزان قند خون فردی در حالت ناشتا حداقل در دو آزمایش، بیش از 126 میلی گرم در هر 100 سی سی خون باشد، ابتلای او به بیماری دیابت تشخیص داده می‌شود. زمانی که انسولین به مقدار کافی در بدن موجود نباشد و یا کار خود را به خوبی انجام ندهد، قند به مقدار زیاد در جریان خون باقی می ماند.

همه افراد در بدن خود دارای غده‌ای به نام لوزالمعده (پانکراس) هستند که هورمون انسولین می‌سازد و در خون ترشح می‌کند بنابراین سلامت لوزالمعده برای مصرف درست قند (گلوکز) توسط سلول‌های بدن، ضروری است.

انسولین در بدن مبتلایان به دیابت نوع 1(دیابت وابسته به انسولین) یا اصلاٌ ساخته نمی شود و یا مقدار آن بسیار ناچیز است. بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع 1، برای ادامه حیات نیاز به تزریق انسولین، رعایت رژیم غذایی و انجام حرکات ورزشی دارند. بدن این بیماران نمی تواند از قند (سوخت) حاصل از مصرف غذاها استفاده کند، در نتیجه وزن آنان بشدت کاهش می‌یابد.


«دیابت خفیف» وجود خارجی ندارد

برخی افراد، دیابت نوع 2 را دیابت خفیف می‌نامند این در حالیست که بیماری به نام «دیابت خفیف» وجود ندارد. تمام افراد مبتلا به انواع دیابت اگر به طور دقیق درمان نشوند و همواره قند خون آنها بالا باشد، دچار عوارض مخرب دیابت می‌شوند.

آزمایش قند خون، یادگیری چگونگی اندازه گیری و ثبت قند خون به کنترل بهتر دیابت کمک می‌کند چرا که میزان پاسخ بدن به رژیم غذایی و برنامه ورزشی را مشخص می‌کند.


رعایت رژیم غذایی، خط اول کنترل دیابت نوع 2

با استفاده از یک برنامه غذایی مناسب، ورزش منظم و کاهش وزن (درصورت وجود اضافه وزن) می توان این عارضه را کنترل کرد. مهم ترین بخش درمان دیابت، رعایت برنامه غذایی صحیح است حتی اگر بیمار برای کنترل دیابت به قرص یا انسولین نیاز داشته باشد ولی بیش از حد مواد غذایی حاوی قند و چربی مصرف کند، قند خون او کنترل نمی‌شود چون غذای اضافی در بدن به چربی تبدیل می شود.

اضافه وزن ناشی از افزایش بافت چربی، حساسیت سلول‌های بدن به انسولین را کاهش می‌دهد، در نتیجه غلظت قند خون بالا می رود. گاهی اوقات با کاهش 5 تا 10 کیلوگرم از وزن بدن بر اساس یک برنامه درست غذایی، می توان دیابت نوع 2 را کنترل کرد. بنابراین غذای مبتلایان به دیابت باید کم چرب، حاوی پروتئین کافی، فاقد قندهای ساده و دارای فیبر زیاد باشد.

لازم است، این بیماران از حجیم خواری، مصرف غذاهای شیرین و پرچرب دوری و بطور مداوم قند خون خود را کنترل کنند چرا که در صورت کنترل نکردن قند خون، دیابت روی سایر اعضای بدن مانند چشم، کلیه و قلب تاثیر منفی می‌گذارد.
جوانه دندانی، جایگزین کاشت دندان می‌شود

رئیس کنگره هنر و تکنولوژی دندانپزشکی مدرن تا سال 2020 گفت: جوانه دندانی در آینده جایگزین کاشت دندان (ایمپلنت) خواهد شد که این امر تحولی عظیم در علم دندانپزشکی به شمار می رود.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، دکتر عباسعلی پایدار در آستانه برپایی دومین کنگره کشوری انجمن دندانپزشکی ایران که با عنوان "هنر و تکنولوژی دندانپزشکی مدرن تا سال 2020" 26 تا 28 آبان ماه امسال در شیراز برپا می‌شود، سخن می‌گفت، با اعلام این خبر افزود: بهره گیری از جوانه دندانی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته با کمک علم ژنتیک و در راستای همانند سازی ارگان‌های بدن در حال گذراندن مراحل پژوهشی است.

وی با اشاره به این که هم اینک در دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی، مراحل مطالعاتی و پژوهشی این پروژه در حال انجام است، اظهار داشت: پیشرفت های علمی صورت گرفته در این زمینه در کنگره هنر و تکنولوژی دندانپزشکی مدرن تا سال 2020 ارایه خواهد شد.

به گفته دکتر پایدار، هم اینک از سلول های پالپ (سلول عصبی) برای شناسایی کدهای ژنتیک فرد استفاده می‌شود، اما آنچه کار را با دشواری روبرو ساخته، تشخیص نوع دندان مورد نیاز بیمار از میان کدهای ژنتیکی از سوی دندانپزشک است.

وی یادآور شد: از سوی دیگر برای ساخت جوانه دندانی، هر سه لایه جنینی (اکتودرم، مزودرم و اندودرم) نیاز است که همین مساله کار را با پیچیدگی همراه می سازد.

رئیس دومین کنگره کشوری انجمن دندانپزشکی تصریح کرد: اکتودرم که مسئول ساخت پوست و بافت‌های پوشاننده است در ساخت مینای دندان، مزودرم که مربوط به بافت‌های ماهیچه‌ای و استخوان است در ساخت تاج و عصب دندان و اندودرم که مختص تولید سیستم گوارش است، وظیفه تولید بافت‌های نگهدارنده دندان را بر عهده دارد.



وی از القای این سه لایه روی یکدیگر به عنوان مانع دیگر این طرح پژوهشی نام برد و گفت: در صورت رفع مشکلات فوق از سوی محققان داخل و خارج کشور و محقق شدن به کارگیری جوانه دندانی به جای ایمپلنت، تحولی عظیم در عرصه دندانپزشکی ایجاد خواهد شد.

دکتر پایدار ادامه داد: به دلیل اهمیت موضوع، هم اینک تحقیقات روی ساخت جوانه دندانی از سوی محققان دنبال می‌شود و امید می رود در آینده با عملی شدن ساخت جوانه دندانی بتوان برای فرد فاقد دندان با یک آزمایش خون و پس از تعیین کدهای ژنتیک او دندان مورد نیاز را از طریق جوانه دندانی فراهم کرد.

برگزاری روز جهانی دیابت

برگزاری روز جهانی دیابت

هر سال 14 نوامبر مصادف با 23 آبان روز جهانی دیابت نام دارد تا اذهان افراد مختلف جامعه به این مساله معطوف شود. فدراسیون جهانی دیابت هر سال با توجه به اهمیت پرداختن به این موضوع شعاری را سرلوحه فعالیت های خود قرار می دهد. این فدراسیون آموزش و پیشگیری از دیابت را شعار این روز جهانی از سال 2009 تا 2013 قرار داد است،به همین منظور همه ساله در چنین روزی مراسم روز جهانی دیابت در درمانگاه دیابت با حضور پر شور بیماران برگزار میگردد.

 EMRI 
EMRI
EMRI



تعداد دفعات مشاهده این صفحه 306

نمایش مشخصات مطلب ..

درباره دیابت و روز جهانی دیابت:

درباره دیابت و روز جهانی دیابت:

 

 

روز جهانی دیابت

 

چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد "فردریک بانتینگ" کاشف انسولین، اولین بار در سال 1991با همکاری بنیاد بین‌المللی دیابت (IDF)  و سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری چنین روزی افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان این پدیده روزافزون است.

   مجمع عمومی سازمان ملل در 20 دسامبر 2006 با  تصویب قطعنامه برجسته و منحصر به فرد، دیابت را "یک بیماری مزمن و ناتوان کننده با هزینه های هنگفت“ معرفی کرد که خانواده‌ها، دولت ها و کل جهان با آن مواجه است. بر اساس قطعنامه سازمان ملل، چهاردهم نوامبر  (23 آبان ماه) روز جهانی دیابت اعلام شد. این سازمان با پذیرش روز جهانی دیابت و برجسته کردن خطرات جهانی این بیماری، تعهد خود را برای مبارزه با دیابت نشان داده است.
برای اعلام تصویب روز جهانی دیابت  از سوی سازمان ملل و نیز برای تأکید بر مبارزه برای پیشگیری از دیابت، استفاده از یک دایره به عنوان نشان «همه با هم برای دیابت»، تصویب  شد.  دایره یک نمادِ ساده است که به راحتی می توان آن را پذیرفت و استفاده کرد. در تمام ِ فرهنگ ها دایره، نشـانه زندگی و سلامتی است و معنی این نماد نیز این است که فشارهای سخت و شدید، نتیجه مثبت دارد. رنگ آبی، تجسم آسمان است که همه ملت ها را متحد می کند (رنگ پرچم سازمان ملل نیز آبی است). دایره آبی دیابت، نشان اتحاد جهانی برای مبارزه علیه دیابت است!   
روز جهانی دیابت
 
دیـابت چیــــست ؟
دیابت یک اختلال در سوخت و ساز (متابولیسم) بدن است که در آن یا انسولین به مقدار کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود قادر نیست تا وظیفه خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن، قند خون بالا می‌رود. انسولین هورمونی است که توسط سلول‌های "بتا"واقع در پانکراس ترشح می‌شود و وظیفه اصلی آن کاهش قند خون است. پانکراس نیز یکی از غدد دستگاه گوارش است که در پشت معده قرار دارد بالا بودن قند خون در دراز مدت باعث بروز عوارض در سیستم قلب و عروق، کلیه‌ها، چشم و سلسله اعصاب می‌گردد.
 
بی توجهی به دیـــــــــــــــابت غیــــرقابل توجیه است
 
پیـــــــوندها ومطالب مرتبط:
انــجمن دیـابت ایـــــران
 

کفش دیابتی

کفش دیابتی

 
•کفشها باید نرم و راحت از جنس چرم باشند.
•پنجه  کفش پهن و بلند باشد وفضای کافی برای انگشتان داشته باشد.
•در هنگان ورزش، کفش ورزشی کتانی بپوشید که قدرت ضربه گیری مناسبی درمحل کفی داشته باشد.
•دارای کفی طبی پرکننده قوس داخلی پا ها باشد و در زیر پاشنه و پنجه پا ها بالشتک داشته باشد.
•پاشنه کفش بلند نباشد (بهترین سایز 3 سانتیمتر است)
•بهترین زمان برای خرید کفشها عصر پاها بزرگترین سایز خود را دارند وموقع خرید کفش، هر دو پا را در حالت ایستاده امتحان کنید
•از پوشیدن کفش‌های نوک باریک پزهیز شود.
•استفاده از کفش‌‌‌هایی که در داخل کرک دارند، به خصوص در فصل سرما، توصیه می‌شود.
•قبل از هر بار پوشیدن کفش حتماً کفش را بتکانند و مطمئن شوند که چیزی در داخل آن وجود ندارد.

کفش نوک تیز و پاشنه بلند بدترین نوع کفش برای افراد دیابتی است

کفش نوک تیز و پاشنه بلند بدترین نوع کفش برای افراد دیابتی است

یکی از عوارض دیررس بیماری دیابت، نوروپاتی یا گرفتاری اعصاب است که شیوع این عارضه در بیماران دیابتی بسیار شایع است و شدت نوروپاتی با سن، طول مدت ابتلا به دیابت و چگونگی کنترل قند خون ارتباط دارد.

شهین یاراحمدی کارشناس اداره غدد و متابولیسم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: زخم پای دیابتی به چندین شکل در بیماران دیده می شود، شایعترین فرم آن به صورت گرفتاری حس در پا ظاهر می شود که ممکن است به صورت درد، سوزن سوزن شدن و یا مور مور شدن در پاها بروز کند و یا به صورت از بین رفتن حس درد، حرارت و درک موقعیت پا تظاهر کند.

وی با اشاره به این که آموزش در زمینه کنترل دیابت و زخم پای دیابتی بسیار حائز اهمیت است، افزود: اگر بیماران دیابتی بحث آموزش را جدی بگیرند و چربی خون، فشارخون و بهداشت پاها را کنترل کنند دچار زخم پا نمی شوند.

وی به بیماران دیابتی توصیه کرد: روزانه پاهای خود را از نظر وجود تاول، بریدگی، زخم، خراشیدگی یا ضایعات بین انگشتان بررسی کنند و پاهای خود را هر روز بشویند و بین انگشتان را به دقت خشک کنند همچنین در صورت خشکی پوست پاها، پس از شستشو و خشک کردن از کرم یا روغن نرم کننده استفاده کنند.

دکتر یاراحمدی تصریح کرد: افراد دیابتی هیچگاه نباید با پای برهنه راه بروند زیرا به دلیل از کار افتادن عصب های پایشان، درد را خوب حس نکرده و موجب زخم شدن پایشان می شود.

به گفته کارشناس اداره غدد و متابولیک وزارت بهداشت، بیماران دیابتی در هنگام خرید کفش باید دقت کنند که کاملاً اندازه باشد. مناسب ترین کفش، کفشی است که کف راحت داشته باشد و جلویش پهن باشد.

زیرا باعث می شود جلوی پا و انگشتان از هم فاصله داشته باشند. کفش نوک تیز و پاشنه بلند بدترین نوع کفش برای افراد دیابتی محسوب می شود.

وی گفت: جوراب های کتانی یا نخی بهترین نوع جوراب برای افراد دیابتی است و توصیه نمی شود که از جوراب های پلاستیکی استفاده کنند همچنین کش جوراب نباید سفت باشد زیرا باعث تجمع آب و ورم پا و در نهایت ایجاد ضایعه می شود.

بنابر اعلام وبدا، دکتر یار احمدی در پایان به بیماران دیابتی توصیه کرد: در صورت وجود یک ضایعه جدید، میخچه، قرمزی، تورم، درد پا یا هرگونه زخم یا تاول فوراً پزشک خود را آگاه کنند و تا زمان معاینه پاها را استراحت دهند.

منبع: خبرگزارى ایسنا

 

کفش دیابتی مجلسی زنانه

کفش دیابتی مجلسی زنانه

کفش دیابتی مجلسی زنانهکفش دیابتی مجلسی زنانه
1,700,000 ریال با احتساب مالیات
شماره انبارداری:  
وضعیت موجودی: موجود است
مقدار: 200 عدد
تعداد:  
افزودن به لیست مقایسه | افزودن به محصولات مورد علاقه

قابل مصرف برای بیماران دیابتی بدن زخم باز - دارای ظاهری زیبا و وزن بسیار کم


http://www.tabassomclinic.com/eshop/products.php?111&sid=7568bb08dc81abd376750b2daaa22afa